Günde 10 bin varil toplanıyor

Günde 10 bin varil toplanıyor

 Hayward, BBC1'e yaptığı açıklamada, "Huni günde yaklaşık 10 bin varil (1.600.000 litre) petrol topluyor" dedi. Hayward, huninin petrolün tamamını...

 

Hayward, BBC1'e yaptığı açıklamada, "Huni günde yaklaşık 10 bin varil (1.600.000 litre) petrol topluyor" dedi. Hayward, huninin petrolün tamamını toplama kapasitesine ilişkin bir soru üzerine, "gelecek hafta içinde kullanıma girecek diğer bir toplama sisteminin bulunduğunu, bu iki sistemle petrolün büyük bölümünü iyice toplamayı ümit ettiklerini" söyledi.

İki yeni yardım kuyusu Ağustos ortasında faaliyete geçmeden önce, ay sonuna kadar daha daimi bir toplama sisteminin yerleştirileceğini kaydeden Hayward, bu kaçağı durduracaklarını, bölgeyi temizleyeceklerini, çevreye verilen zararı telafi edeceklerini ve körfez kıyılarını bu kazanın öncesindeki durumuna getireceklerini belirtti.

Kuyuların üzerine, içinde kristal oluşmasını önlemek amacıyla dört supap bulunan bir huni sistemi yerleştiren BP, fışkıran petrolü durdurmak için bu sistemin ilk versiyonunu yerleştirdiğinde, içinde kristaller oluşmuş ve sistem çalışmaz olmuştu. Ham petrolün sızmaya devam ettiği bu supapların aşamalı olarak kapatılması hedefleniyor.

BP, kaçağı tamamen durdurmak amacıyla Ağustos ortasında faaliyete geçecek iki yeni yardım kuyusu inşa etmeyi amaçlıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.