Gümrükçüler iş bıraktı, gemi tahliye edilemiyor

Gümrükçüler iş bıraktı, gemi tahliye edilemiyor

Gümrük çalışanları kesintili maaş alacakları gerekçesi ile görev bıraktı. Mağusa Limanı’na Mersin’den gelen Toros isimli yük ve yolcu gemisine işlem yapılamıyor.

Koronavirüsün ülke ekonomisinde yarattığı olumsuzluklar her alanda etkisini göstermeye başladı. Gümrük çalışanları maaşlarından kesinti yapılacağı gerekçesi ile görev bıraktı.  

Mağusa Limanı’na  Mersin’den gelen Toros isimli yük ve yolcu gemisine işlem yapılamıyor. Toros isimli gemi içerisinde 21 asker ve yaklaşık 30 TIR’ın bulunduğu öğrenildi. Gümrük çalışanı olmadan rıhtıma bağlanan geminin kapak indiremeyeciği belirtilirken, kapak indiren gemi tahliye edilmeyi bekliyor.​

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Maliye Bakanlığı yetkilileri ile Gümrük Çalışanları Sendikası yetkililerinin gemiye işlem yapılabilmesi ve sorunun çözüme kavuşabilmesi için bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi. 31 Mart günü gümrük çalışanlarının koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde kesintili maaş alacak olacağını öğrenen yetkili sendika GÜÇ-SEN, kendi üyelerinin de “aktif, sürekli ve elzem görev yürüttüğünü” ve kesintisiz maaş hak ettiğini belirterek, “iş yapma/ evde kal” çağrısı yapmıştı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.