Gemilere Liberya Bayrağı takmak kolaylaşıyor

Gemilere Liberya Bayrağı takmak kolaylaşıyor

Liberya bayrağı , gemi kaydettirme ve kayıt yenileme süreçlerini daha kolay hale getirme çabasının bir parçası olarak 1 Ocak 2020 itibariyle Hızlandırılmış Tescil Süreci (ERP) başlatacağını duyurdu.

Liberya Uluslararası Gemi ve Şirket Sicili'nin (LISCR) ABD merkezli COO'su Alfonso Castillero, konuyla ilgili şunları dile getirdi: "Bu yenilik kayıt süresinde %50'lik bir düşüş demek. Zaman çok önemli ve biz de rakiplerimizden daha hızlı ve çok daha kolay çözümler sunmak istiyoruz. Topladığımız veriler ve yazılımlarımız ile artık aynı bilgiyi iki kez sorarak müşterilerimize yük oluşturmamız da gerekmiyor.Diğerlerinden kendimizi ayrıştırmaya devam etme niyetindeyiz.Müşterilerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracağız."

Liberya Sicili Baş Sicil Memuru Greg Maj de bu yeni sürecin faydalarına ilişkin: "Gemi güvenlik incelemesi elektronik olarak ve dakikalar içinde yapılırken, tüm destekleyici belgeler de, artık kayıt öncesi ve kapanış sonrası elektronik formda kabul ediliyor. Dahası veri alışverişi zaten otomatik olarak yapıldığından artık çoğu RO için ilk kayıtta klas belgeleri de şart değil" dedi.

ERP'nin diğer farklı uygulamaları arasında kayıt için kısaltılmış başvuru, kayıtlı imzaların kurum içinde doğrulanması, orijinal belgelerin dijital sürümlerinin kabul edilmesi, Yetki Kanıtı için daha az gereklilik ve çok daha fazlası yer alıyor. 

Liberya Sicili, süreçlerini kolaylaştırmak için güçlü teknolojik yatırımlarına devam ediyor ve bu vizyonunun bir sonucu olarak da 2019 yılında 20 milyon GRT büyüme kaydetti. Müşteriler, artık farkları ve Liberya Sicilinin sunabileceklerini daha iyi görebiliyor.

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.