Gemilerde silahlı koruma dönemi

Gemilerde silahlı koruma dönemi

Birleşik Arap Emirlikleri Denizcilik Derneği(UAESA), deniz haydutlarıyla savaşmanın tek yolunun gemilerde silahlı korumalar bulundurmak olduğunu açıkladı....

Birleşik Arap Emirlikleri Denizcilik Derneği(UAESA), deniz haydutlarıyla savaşmanın tek yolunun gemilerde silahlı korumalar bulundurmak olduğunu açıkladı. Silahlı korumalara geri dönülmesi gerektiğini belirten dernek yetkilileri, korsanların saldırılarını artırdığını hatırlattı. Geçen yıldan bu yana Hint Okyanus?unda git gide artan korsan saldırılar ve son olarak da geçtiğimiz haftalarda dört Amerikalı yatçının öldürülmesi UAESA?yı harekete geçirdi.

?Uluslararası deniz kuvvetlerinin etkili bir koruma yapmadığını dolayısıyla da kendi başımızın çaresine bakmamız gerektiğini düşünüyoruz? diyen UAESA başkanı Scott Jones, bugüne kadar silahlı korumalara sahip hiçbir geminin tutulamadığının altını çizdi. Jones, gemicilerin kendini güvende hissetmesi için tek yolun gemide silahlı korumalar bulundurmak gibi göründüğünü dile getiren, uluslararası bir çözüm bulunana kadar UAESA?nın gemilerde eğitilmiş silahlı korumaların bulundurulmasını savunacağını vurguladı.
Jones şöyle devam etti, ?Şu an için dünya çapında birçok liman silahları yasaklamış olsa da, bu konunun tekrar gözden geçirilmesi, liman yönetmeliklerinin ve kurallarının yenilenerek özel korumaların girişine izin verir hale getirmesi gerekmektedir. Örneğin, bazı ülkelerde yetkili kişiler birkaç mil önce gemileri karşılayıp silahları kontrol altına alarak liman girişine izin veriyor. Dubai?de de gemiler silahlı korumalarını limana sokmak için özel bir izin almak zorunda.?
Bununla birlikte, Uluslararası Denizciler Odası, geçtiğimiz ay, gemilerde silahlı özel korumaların bulundurulmasını destekleyebileceğini açıklamıştı.

Şule DÖLEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.