Gemiler 'varış öncesi bildirimi'ni bir saat içinde verebilecek

Gemiler 'varış öncesi bildirimi'ni bir saat içinde verebilecek

Denizyoluyla taşımada taşıt aracının Türkiye Gümrük Bölgesi'ne girişi öncesi vermesi gereken yük, yükleme-boşaltma yeri, sorumlu kişi gibi varış...

Denizyoluyla taşımada taşıt aracının Türkiye Gümrük Bölgesi'ne girişi öncesi vermesi gereken yük, yükleme-boşaltma yeri, sorumlu kişi gibi varış öncesi bildirimleri, limana yanaştıktan sonra 1 saat içinde de yapabilme olanağı getirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye Gümrük Bölgesine girilirken kullanılan taşıma aracının işleticisi veya temsilcisi, varış öncesinde giriş gümrük idaresine araçta bulunan bütün sevkiyatları liste halinde bildirmek zorundaydı. Varış öncesi bildirim, Türkiye Gümrük Bölgesine giren taşıma aracı ve sevkiyata ilişkin; Eşyanın gümrük bölgesine taşınmasından sorumlu kişi, yükleme-boşaltma yeri, gemi bilgilerini içeriyordu.

Bildirimin, denizyolunda taşıma aracının giriş gümrük idaresine varışından en az 3 saat öncesine, diğer yollarda ise taşıma aracının Türkiye Gümrük Bölgesine varışına kadar geçen sürede yapılması koşulu vardı. Değişiklikle bunun mümkün olmaması halinde gemilere bildirimin, aracın giriş gümrük idaresine varışından itibaren bir saat içinde yapılması imkânını getirdi.

(denizhaber.com.tr)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.