Gemi endüstrisi yılda 80 bin yeni mürettebat alacak

Gemi endüstrisi yılda 80 bin yeni mürettebat alacak

Dünyada 250 bin mürettebat çalıştıran gemi endüstrisi önümüzdeki 10 yıl boyunca her yıl 80 bin yeni mürettebat ve görevli alacak Kaynak: Gemi endüstrisi yılda 80 bin yeni mürettebat alacak

Günümüzde, dünya çapındaki gemi endüstrisi tahmini 250 bin denizciyi istihdam ediyor. Yeni gemilerle birlikte ciro artırmak için yılda 70 bin yeni mürettebat ve görevlinin işe alınması gerekiyor. Emekli olan veya ayrılan personelin yerine yeni mürettebat alınması ve hizmete giren yeni gemiler için yılda 10 bin personel daha almak gerekiyor. Bu ise önümüzdeki 10 yıl boyunca gemi endüstrisine her yıl 80 bin yeni mürettebat ve görevli alımı anlamına geliyor.

Gemi endüstirisi için Filipinler, Endonezya, Hindistan ve Karayip adaları genellikle hizmet eden mürettebatın tedarik edildiği ülkeler oluyor. Ayrıca İtalya, İngiltere, Hollanda, Almanya, Norveç, İsveç ve Hırvatistan ise gemideüst düzey görev yapan memurlar için büyük iş fırsatlarını oluşturuyor. Buna ek olarak, ortaya çıkan yeni ülkeler olarak Myanmar, Tayland, Vietnam, Çin mürettebat için kaynak pazarlar olarak araştırılıyor.

Buradaki zorluk sadece yeterli sayıda mürettebat bulmak değildir. Aynı zamanda bir gemi ortamında çalışacakların ve denizde yeni bir yaşam tarzını kabul etmeleri gerekiyor. Çünkü gemide farklı kültür ve dinlerin yanı sıra 40'a veya daha fazla farklı milliyete sahip mürettebat ile birlikte çalışmalarını sağlamak gerekiyor. Bu ise dil yeteneği, iş ve beceri eğitimi ile doğru tutum gerektirir.

Memurlar için eğitim, göreve yatkınlık, uzun sözleşme ve yüksek ücret çekici oluyor. İşin bir başka yönü ise, kruvaziyer hatlarının öncelikli olarak tercih ettiği bazı özellikle bulunuyor. Gemi görevlilerinin yeni teknolojiler, çevresel uyumluluk ve güvenlik konularında eğitim görüyor. Toplam 7 bin yolcu ve 2.500 mürettebat ile yaklaşık 1 milyar dolara mal olan gemide görevlilerin doranımlı olmaları bekleniyor.Kruvaziyer gemileri yolculara en iyi yemek, en iyi eğlenve ve en iyi hizmet vaat ettiği için mürettebatın daha yüksek standartlarda çalışması gerekiyor.Beklentiler için önceden eğitim veriliyor ve daha sonra gemide üst düzey görevde bulunan iki subay ve mürettebat sürekli eğitim görür. Bu kadar eğitim ve çalışmadan sonra bir yolcu gemisinde başarılı olan personel muhtemelen her yerde başarılı başarılı olur.Mürettebatın yönetim pozisyonları, kaptan ya da baş mühendislerin seviyesine ulaşmış olan genç subaylar hakkında bir çok hikaye anlatılır. Bazı durumlarda, denizcilik teknik başkan yardımcısı olarak alışveriş için kıyıya onlar inerler.

Sendikalar, sadece otel hizmetlerinde değil, aynı zamanda köprü veya motor subayları olarak görevler verilmesini talep ederler. Ancak gemi endüstrisinin büyük yüzdesini bu uzman görevliler oluşturur.

Yolcu gemilerinin başarılı şekilde çalışması için mürettebat anahtar görev yapar. Onlar sadece gemileri çalıştırmak için gerekli olan işi yaptıklarını orada değidirler.Mürettebat aynı zamanda gemideki atmosferi oluştururlar. Garsonlar, sunucular, barmenler ve kabin görevlileri de geminin atmosferine katkıda bulunurlar. Mürettebat yolcularla sürekli olarak içiçedir.Onların bıraktığı izlenim önemlidir. Yolcular evlerine gittiklerinde onları hatarlayacaklardır.

TÜRKİYETURİZM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.