Gemi adamı cüzdanlarından o ifade kalkıyor

Gemi adamı cüzdanlarından o ifade kalkıyor

Gemici Mehtap Karatepe'nin CİMER'e yazdığı yazı yeni bir hazırlığı ortaya çıkardı.

Gemici Mehtap Karatepe’nin gemi adamı belgelerindeki adam ifadesinin kaldırılması için CİMER’e başvurdu. İdareden gelen cevapta söz konusu değişikliğin planlar arasında olduğu bildirildi.

Usta Gemici Mehtap Karatepe, 7 Temmuz 2021’de avukatı aracılığıyla CİMER’e başvurdu. Başvuruda, “Müvekkilim Mehtap Karatepe, birkaç yıldır gemide çalışmaktadır. Müvekkilim Mehtap Karatepe, birkaç yıldır gemide çalışmaktadır. Konuyla ilgili kullandığı evrakın üzerinde “Gemi Adamı Cüzdanı”, “Gemiadamları Sağlık Yoklama Belgesi”, “Gemiadamı Bilgisi” yazmaktadır.

Denizci ifadesi uygun olabilir

Müvekkilim bir kadın olup bahsedilen yazılar nedeniyle rencide olmaktadır. Tarafımızca yapılan incelemede yurtdışında aynı tip belgeler için “Seafarers” yani. denizci kelimesi kullanılmakta olup talebimizin kabülü ile cinsiyet ayırıcı ifadelerin mevzuatımızdan çıkarılarak “denizci” ifadesinin kullanılmasını talep ediyoruz” denildi.

Planlarımız arasında yer alıyor

9 Temmuz 2021’de yazıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanlığı’ndan gelen cevapta ise, “CİMER başvurunuz incelenmiştir. Söz konusu gemiadamı ifadesinin gemi insanı olarak değiştirilmesi idaremiz planlamaları arasında yer almaktadır” denildi.

gemi-insani-dilekce.jpg

KAYNAK: DENİZCİLİK DERGİSİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum