Gemi, 30 metre hareket ettirilebildi, kabusun bitmesi yakın

Gemi, 30 metre hareket ettirilebildi, kabusun bitmesi yakın

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan ve saatlerden bu yana kurtarılması için büyük çaba harcanan gemi sonunda 30 metre hareket ettirilebildi. . VİDEO HABER...

Süveyş Kanalı’nda karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına neden olan ve dünya ticaretine günlük 10 milyar dolar zarar veren Ever Given isimli konteyner gemisi, 12 römorkörün başarılı operasyonu ve kanalda oluşan gel-git nedeniyle 30 metre hareket ettirildi. Kanalda suyun yükselmesi nedeniyle dev geminin yakında tamamen kurtarılacağı belirtiliyor.

24 Mart’ta Süveyş Kanalı’nda karaya oturan Ever Given isimli gemiyi kurtarmak için gün içerisindeki ilk operasyon başarısız olmuştu. Gel-git nedeniyle kanalın su seviyesi yükselince ikinci operasyon yapıldı ve dev gemi 30 metrehareket ettirildi. Dev konteyner gemisini kurtarma operasyonunda 12 adet römorkör operasyonda yer aldı.

EDİTÖRÜN NOTU: LOJİPORT'un dikkatli okurları, geminin henüz kurtarılmadığına dikkat çekmişler. Biz de haberimizin kaynağını bir yana bırakıp araştırdığımızda okurlarımızın haklı olduğunu gördük. Ever Given isimli konteyner gemisi, 12 römorkörün başarılı operasyonu ve kanalda oluşan gel-git nedeniyle 30 metre hareket ettirilebilmiş. Kanalda suyun yükselmesi nedeniyle dev geminin kurtarılmasında artık sayılı saatler olduğuna dikkat çekiliyor. Biz, umudumuzu haberleştirmişiz. Yine de okurlarımızı yanlış bilgilendirdiğimiz için özür diliyoruz. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum