GAZ, Sakarya’da montaja başlıyor

GAZ, Sakarya’da montaja başlıyor

Rusya’nın en önemli ticari araç markası GAZ, montaj hattını Mersa Otomotiv’in 15 milyon Euro yatırımla kurduğu Sakarya’daki fabrikaya taşıdı. 2...

Rusya’nın en önemli ticari araç markası GAZ, montaj hattını Mersa Otomotiv’in 15 milyon Euro yatırımla kurduğu Sakarya’daki fabrikaya taşıdı. 2 Aralık Pazar günü açılışı gerçekleştirilen tesiste montajı tamamlanan ilk araç üretim bandından indi.

Mersa Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye operasyonlarına tekrar başlayan GAZ, Sakarya’daki fabrikada ağırlıklı olarak ‘GAZelle Business’ modelinin montajını yapacak. Fabrika, iç pazara olduğu kadar ihracata yönelik araçlar da üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Alınan bu kararda, komple aracın gümrük maliyeti yüksekliğinin montaj yoluyla daha da indirilmesinin planlandığı görüşü hakim.

“MERSA GÜÇLÜ DURURSA, BİZ DE BÜYÜK DÜŞÜNÜRÜZ”

Açılış öncesi yapılan basın toplantısında konuşan GAZ Group CEO’su Bo Inge Andersson, “Projenin ilk adımında üretimin başlamasıyla birlikte dağıtım ve servis ağının kurulmasına odaklanacağız. Avrupa’da her noktaya ulaşacağız. Türkiye’de uzun vadede başarılı olacağımıza inanıyorum. Burada büyüyen bir pazar var. Türkiye’de hafif ticari araçta bir boşluk olduğunu gördük. Montajla başlayıp, üretimle devam edeceğiz. Rusya’da üretilen araçların Avrupa standartlarına gelmesi, oluşan boşluğu doldurabilmemize yardımcı olacak. Türkiye küresel büyümemizin ilk aşaması. Planımız yavaş büyümek. Bugün stratejik ortaklık ile başlıyoruz. Hiçbir sınırımız yok. Türkiye’de yatırımlarımız var. Mersa güçlü olursa, biz de daha büyük düşünürüz” açıklamasını yaptı.

2013 HEDEFİMİZ 2.500 ARAÇ SATMAK

Sakarya’da öz sermayeleriyle montaj üretim hattını kurduklarını ifade eden Gaz Ticari Araçlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören de, “Burada montajlanacak araçlar, yurtiçi ve yurtdışı pazarlara Türkiye’den ulaştırılacak. Kuzey Afrika ve Avrupa’yı öncelikli pazarımız olarak görüyoruz. 2013 yılı için hedeflediğimiz satış miktarı ihracat ve ithalatta 2.500 adet. Böylece yan sanayimiz ve istihdam başta olmak üzere ülke ekonomisine katkı hedefliyoruz” diye konuştu.

YÜZDE 15-20 DAHA UCUZ OLACAĞIZ

Türkiye’de üretim için ilk adımı Sakarya’da attıklarını belirten GAZ Ticari Araçlar Satış ve Pazarlama Müdürü Oleg Markov da şu ifadeleri kullandı: “Bu bir distribütörlük değil. Türkiye’deki firmalar için de iş olanakları yaratmaya geldik. Rusya’daki pazar hacminin yüzde 50’si bize ait. Türkiye’de böyle bir pazar payı tabi ki beklemiyoruz. Hedefimiz yüzde 7-10 arasındaki bir bantta başlamaktır. Şu anda 400’e yakın araç türümüz mevcut. Türkiye’de de bu kadar geniş bir yelpazede var olmak istiyoruz.. Ürünlerimizi satmanın yanı sıra, fiyatı da dikkati alırsanız yüzde 15-20 daha ucuza geliyoruz. Bunun yanı sıra, kendi finans olanaklarımızla da müşterilerimize cazip imkanlar sunacağız.”

“BAYİ SAYIMIZI 30’UN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ”

GAZ Türkiye Genel Müdürü Adem Yılmaz ise, “Servis ağı yapımız, bakım ve onarım hizmetlerinde müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olacaktır. Açılışımıza 12 yetkili satıcı ve 23 yetkili servis ile başlamakla ne kadar hazırlıklı olduğumuzu gösterdik. Bayilik sayımızı özellikle büyükşehirlerde 30’un üzerine çıkaracağız. Sektörde bundan böyle biz de varız demek istiyoruz. Aracımız, her türlü meslek grubuna hitap edecektir” ifadelerini dile getirdi.

GAZ Ticari Araçlar’ın Sakarya’daki montaj fabrikasının açılışına Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Alexey Rakhmanov, Adapazarı Kaymakamı, Söğütlü Belediye Başkanı ile GAZ Group ve Mersa Otomotiv yöneticileri katıldı.

GAZ, Sakarya’da montaja başlıyor

Adem Yılmaz GAz Tİc. Araç. Gen. Mdr., Oleg Markov GAZ Group Stş. ve Pzl. Mdr.,Adil Gören GAZ Tic. A.Ş. YÖn. Kur. Bşk.,Bo Inge Andersson Gaz Group CEO

GAZ, Sakarya’da montaja başlıyor

Rusya San. Tic. Bakan Yrd. Alexey Rakhmanov, ,Bo Inge Andersson Gaz Group CEO, Rusya Enerji  Bakanı Alexander Novak, GAZ Tic. A.Ş. YÖn. Kur. Bşk.

[gallery]

 

 

Selçuk ONUR - SAKARYA/LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.