Galericilik değil, lojistik yapıyoruz

Galericilik değil, lojistik yapıyoruz

Renault Trucks Euro 6 araçların ilk filo teslimatını Netlog Grubu’na yaptı.

40 adetlik T Serisi araçların teslim töreni Renault Trucks’ın Hadımköy tesilerinde düzenlendi. Törene Renault Trucks Afrika ve Ortadoğu Bölgelerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Christophe Martin, Renault Trucks Doğu Pazarlama Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, Netlog İşletmeler Müdürü Ali İstanbullu, Netlog Lojistik Ağır Ticari Bakım Müdürü Erdal Mantaroğlu ve Renault Trucks Satış Müdürü Özkan Çelik katıldı.

YÜZDE 2 YAKIT TASARRUFU
Renault Trucks Doğu Pazarlama Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, bu senenin ikinci teslimatında, biraraya geldiklerini hatırlatarak “Bugün aramızda çok taze bir direktör var. Christophe Martin 1 Mart’ta göreve başladı. İlk ziyareti de buraya yaptı. Bundan da mutluluk duyuyoruz.” dedi. Renault Trucks Euro 6 araçların ilk teslimatını gerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükakıncı, yakıt tasarrufunu yüzde 2 daha iyileştirdiklerini vurguladı. Afrika ve Ortadoğu Bölgelerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Christophe Martin de, 1999-2000 yılları arasında Türkiye’de görev yaptığını ve bu teslimat töreninde yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

YÜZDE 10-20 DEĞİL KATLANARAK BÜYÜYORUZ
Netlog İşletmeler Müdürü Ali İstanbullu da, “Netlog sektörün lideri. Bunu da bırakmaya niyetimiz yok” diyerek, her yıl yüzde 10-20 oranında değil, katlayarak büyüdüklerini ifade etti. İstanbullu, şöyle devam etti: “Bu sektörde araç sayısı olarak en büyük değiliz. Filomuzda 700 çekici olmak üzere, 3 bin araç var. 250 adet Renault var. 40 adet daha eklenecek bu sayıya. Filomuzda Volvo’larımız da var. Bu gruptan memnunuz. 2008 yılında Renault ile tanıştık. Her yıl Renault alımımız var. Diğer markalarla da görüştük. Özellikle yurtdışı servis avantajı var. Yatırmalarımız filoyu büyüterek değil yenileyerek ilerleyeceğiz. Çekici yaş ortalaması 2 olacak. Eski arabaları sürekli olarak yeniliyoruz.”

SÜRÜCÜ SORUNU HAD SAFHADA
Avrupa'ya taşıma yapan araçların tamamını Euro 6 ya çevirmek istediklerini kaydeden İstanbullu, “Sürekli araç alım satımı yapıyoruz. Araç alıp satmadığımız hafta yok. Bunun için 3 bin sayısını tutturmaya çalışıyoruz. Çünkü sürücü sorunu had safhada. 1,5 yıl önce 40 bin Euro olan araba 30 bin euroya düştü. Piyasanın açılması için dua ediyoruz” şeklinde konuştu. Galericilik değil lojistik yapıyoruz İhtiyaçları doğrultusunda araç aldıklarını belirten İstanbullu, piyasada gücünü kullanarak araç alım satım yapan firmalar olduğunu belirterek bunun yanlışlığına değindi. “Bir firmadan kupon araç verdiler. Arabayı almıyorum dedim. Çünkü aracı 6 ay satmayacaksın diye şart koymuştu.  5 yıl önce bir marka araç aldık. Plaka takılıyor. O arada çalıştığımız galerici geldi. Araç başına 5 bin Euro kar vererek almak istedi. Ancak ben araçları satmadım. Biz galerecilik yapmıyoruz. İhtiyacımızı alıyoruz. Piyasada bunu yapanlar var. Scania başındaki isim çok yakın bir dostum. Ama daha bir tane Scania almadım.”

EURO 6’DA İDDİALIYIZ
Renault Trucks Satış Müdürü Özkan Çelik ise “T serisi araçları ilk defa kullanacaklar. Midilli denilen bir araç. 2015 de yılın aracı seçilmişti. Euro 6 da iddialıyız. Yakıt tüketimi ve araç konforunda iddialıyız. 40 adetlik satış. Yenileme değil.” şeklinde konuştu. Netlog Lojistik Ağır Ticari Bakım Müdürü Erdal Mantaroğlu, markanın servis hizmetinden memnun olduklarını yeni bir araç olduğu için yedek parça konusunda da bizleri rahatlatırlarsa çok çok daha mutlu kalacaklarını kaydetti.

netlog-renault-1.jpgnetlog-renault.jpg

Kaynak: Transmedya

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.