Ford Otosan'a Latin rüzgarı

Ford Otosan'a Latin rüzgarı

Ocak-mayıs döneminde 90 bin araç ihraç eden şirket, nisan ayı sonunda artan talepleri karşılamak için üçüncü vardiyayı devreye aldı.Türkiye İhracatçılar...

Ocak-mayıs döneminde 90 bin araç ihraç eden şirket, nisan ayı sonunda artan talepleri karşılamak için üçüncü vardiyayı devreye aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre bu yıl mayıs ayında ihracat, 2010 yılının aynı ayına göre yüzde 21,73 artışla 11 milyar 81 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Mayıs ayında en fazla ihracat yapan sektör, 1 milyar 676 milyon 935 bin dolarla otomotiv sektörü oldu. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, ihracat yaptıkları mevcut pazarlarda ve yeni pazarlarda büyümeyi sürdürdüklerini söyledi. Amerika, İngiltere, Almanya ve İtalya başta olmak üzere 70'ten fazla ülkeye Türkiye'den Ford araçlar gönderildiğini belirten Otay, "Yeni pazarlar Brezilya, Arjantin ve Şili ile birlikte daralan Avrupa pazarındaki kaybımızı da bertaraf ediyoruz. Mayıs ayında 20 bin adedin üzerinde Transit, Connect ve Cargo araç ihracatımız oldu. Yıl toplamında yaklaşık 90 bin araç ihraç ettik. Haziran ve temmuz ayları içinde ihracat adetlerimizin artmasını hedefliyoruz." dedi. Nisan sonunda otomotiv ihracatı sıralamasında ikinci sıraya yükselen Ford Otosan, artan araç ihracatının yanı sıra ağır ticari araç ve parça ihracatı ile gelir bazında ihracat lideri olmayı hedefliyor. Öte yandan Ford Otosan'da 1 Mart 2010'dan beri genel müdür başyardımcılığı yapan Ted Cannis istifa etti. Şirket yönetim kurulunda da yer alan Cannis'in yerine kimin geleceği ilk genel kurulda belirlenecek. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.