FleetGO’dan Takograf Uyumluluğunu Kolaylaştıran Kapsamlı Çözümler

FleetGO’dan Takograf Uyumluluğunu Kolaylaştıran Kapsamlı Çözümler

FleetGO’nun kapsamlı takograf çözümü ile şirketler, takograf uyumluluğuna harcanan süreyi %90’a kadar azaltıp yaptırım ve para cezası riskini ortadan kaldırabiliyor.

Son zamanlarda artan kazalar nedeniyle yoğunlaşan yol denetimleri ile birlikte takograf kurallarına uymayan ve araçlarında takograf manipülasyon yöntemlerine rastlanan sürücü ve şirketlere ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Bu yaptırımlar ile birlikte filo yöneticileri takograf uyumluluğuna daha fazla önem vermeye başlıyor. FleetGO’nun kapsamlı takograf çözümü ile şirketler, takograf uyumluluğuna harcanan süreyi %90’a kadar azaltıp yaptırım ve para cezası riskini ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Takograf uyumluluğunu sağlamak için, hem araçlardan hem de sürücü kartlarından alınan tüm verilerinin sürüş ve dinlenme mevzuatına uygun olması ve olası sürücü ihlalleri açısından analiz edilmesi gerekir. Manipüle edilmiş sistemler, daha uzun süre sürüşe devam edebildikleri için şirketlere finansal bir avantaj sağlıyor gibi görünür. Ancak sürücülerin çalışma ve dinlenme süresiyle ilgili gerekli kuralları çiğnemek, karayolu kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atarken aynı zamanda yüksek para cezalarına ve taşıyıcının itibarını kaybetmesine neden olur.

En çok yapılan ihlallerin başında; sürücünün 4,5 saatte bir verilmesi gereken molaları vermemesi, tek bir sürücünün 9 saat sonunda yolculuğu sonlandırmaması, sürücü kartlarının kurallara uygun kullanılmaması ve bir sürücünün birden fazla farklı sürücü kartı ile yolculuğa çıkması geliyor. Bu tür ihlaller şirket tarafından teşvik edildiğinde veya takograf için uygun bir sistemin bulunmadığına dair kanıtların olduğu durumlar ile karşılaşıldığında zorlu hukuki süreçlere yol açıyor.

AB düzenlemeleri ile uyumlu FleetGO, uyulması gerek tüm gereklilikleri tek bir çözüm ile müşterilerine sunuyor ve tüm takograf dosyalarının kolaylıkla yönetilmesine yardımcı oluyor. Uzaktan Takograf İndirme özelliği ile [.ddd] dosyalarının otomatik indirilerek güvenli bir yasal arşivinin tutulmasına ve canlı sürüş özelliği ile çalışma saatleri ihlallerinin kolayca tespit edilmesine olanak sağlıyor. Böylece şirketler ve sürücüler hem kalan çalışma saatlerini takip edebiliyor hem de bir sonraki haftanın sürüş ve dinlenme süresini planlayabiliyorlar.

ADVERTORIAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.