Fiat’ın Avrupa başkanı istifa etti!

Fiat’ın Avrupa başkanı istifa etti!

Fiat Chrysler Automobili(FCA)'nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika başkanı Alfredo Altavilla görevinden istifa etti. Bu durumun sebebi olarak Fiat'a CEO olamaması gösteriliyor. Altavista, bu pozisyon için Marchionne tarafından gösterilen adaylardan biriydi.

Pazartesi günü yapılan açıklamada Mike Manley, EMEA bölgesini geçici olarak yönetecek. Altavilla’nın istifası hemen hayata geçmeyecek ve düzgün bir geçiş için Altavilla Ağustos ayının sonuna kadar Manley ile birlikte çalışacak.

Marchionne’nin sağlık sorunları sebebiyle görevinden erken ayrılması sonucunda yerine uzun yıllardır beraber çalıştığı, Jeep ve Ram markalarının en tepesinde olan Mike Manley yerine geçti. Manley, Jeep ve Ram markalarını grubun en karlı markaları haline getirmiş, Marchionne’nin de tüm tecrübelerinden faydalanmış biri olarak öne çıkıyor. Altavilla ise bu durumdan pek memnun olmadı ki istifasını verdi hatta konuşulan konular arasında Manley’in yerine geçmek istediği bu isteği de gerçekleşmeyince ayrıldığı geçiyor… Bu durumdan FCA grubunun etkileneceği düşünülüyor, çünkü Altavilla’nın 14 yıllık ciddi bir tecrübeye sahipti.

Altavilla, Manley, Jeep başkanı ve CFO Richard Palmer ile birlikte Marchionne’nin başarılı adayları arasında yer alıyordu. Ancak Sergio Marchionne’nin hastalığının ciddileşmesi sonucunda yerine geçecek olan aday süreci hızlandırıldı ve Manley bu koltuğa oturtuldu. FCA’dan yapılan açıklamaya göre Palmer, Altavilla’nın küresel iş geliştirme sorumluluklarını yerine getirecek.

Alfredo Altavilla, FCA Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerini 90’lı yılların başından beri yönetmekte. Fiat'ın en önemli pazarı olan Avrupa'da, kriz dönemini başarıyla yöneten Altavilla, Marchionne'nin devamında görev alma ihtimali en yüksek olan adaylardan birisiydi.

Sözcü

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.