FAA, B787 raporunu açıkladı

FAA, B787 raporunu açıkladı

FAA / Boeing raporu sonuçları şirketin 787 uçaklarının tasarımına olan güvenini doğruluyor ve önerilen iyileştirmeler hâlihazırda uygulanıyor ABD...

FAA / Boeing raporu sonuçları şirketin 787 uçaklarının tasarımına olan güvenini doğruluyor ve önerilen iyileştirmeler hâlihazırda uygulanıyor

ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA) ve Boeing [NYSE:BA] 787 uçaklarının kritik sistemleri konusunda kapsamlı bir araştırmayı tamamladı. 2013 yılı Ocak ayında başlayan,787-8 uçaklarının tasarım, sertifikasyon ve üretim süreçlerinin incelenmesini kapsayan ortak araştırmanın sonuçları, uçağın tasarımının sağlamlığını ve sertifikasyon öncesinde ve sonrasında çıkabilecek problemlerin belirlenmesi ve düzeltilmesi süreçlerinin güçlülüğünü doğruluyor.

Araştırma sonucuna göre 787,FAA ve Boeing'in yüksek güvenlik düzeyi beklentilerini karşılıyor. Rapor, FAA ve Boeing'in süreçlerini daha da güçlendirilmesine yönelik öneriler içeriyor.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Ray Conner '787 uçakları ve hizmet-içi performanslarına ilişkin bu ortak araştırma olanağını memnuniyetle karşıladık. Bulgular, hem uçak tasarımı hem de hizmet-içi problemleri tanımlamada ve düzeltmede kullandığımız disiplinli sürece olan güvenimizi haklı çıkarıyor.  Yoğun çalışmaları ve yol alırken süreçlerimizi daha da iyileştirmemize imkân sağlayacak tavsiyeleri için ortak araştırma ekibine müteşekkirim. ' dedi.

Araştırma ekibi Boeing'e dört başlıkta iyileştirme tavsiyesinde bulundu. Bu tavsiyelerden üçü, bilgi akışı, standartlar ve şirket ve tedarikçileri arasındaki beklentilere odaklanıyor. Boeing, bu tavsiyeleri uygulama konusunda şimdiden önemli adımlar atmış durumda.

Dördüncü tavsiye, Boeing'i, geliştirme programlarına yönelik geçit süreçlerini uygulamaya ve olgunlaştırmaya devam etmesi konusunda teşvik ediyor.

'Geçit süreci' yeni bir uçak modeli geliştirilirken izlenen disiplin kriterleri anlamına gelmektedir. Bu, program tasarımın tamamlanması, üretime başlama ve hizmete alma gibi programın önemli kilometre taşlarına ulaşmadan önce yeterli seviyede olgunluğa ulaşmasını sağlamaktadır. .

Boeing, 787 programının başlangıcından itibaren uçak geliştirme süreçlerinde bir dizi iyileştirme yaptı. Geçen yıl tüm ticari uçak geliştirme programlarının tek bir şemsiye altında toplamasına yönelik yeniden yapılanma da bu çalışmalar arasında yer almaktadır.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.