Eyvah!!! Dizel araçlar yandı!

Eyvah!!! Dizel araçlar yandı!

İsveç Ulaştırma Bakanlığı “Dizel araçlar, hazırladığımız kanun çıktığı takdirde çok değer kaybedecek. Bir-iki sene içinde bu ülkede trafiğe çıkamayacaklar” dedi.

Norveç’in başkenti Oslo’ya dizel araç girişinin yasaklanmasının ardından benzer kararın İsveç’in başkenti Stockholm için de geçerli olması gündeme geldi. İHA’nın habere göre İsveç Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Daniel Heliden “Stockholm'e gelen benzinli ve dizel araçlar şehrin hava kalitesini olumsuz etkiliyor. Yeni araç alacaklara elektrikli ve biyogaz ile çalışan araçlar satın almalarını tavsiye ediyoruz. Her gün Stockholm'e gelen 10 araçtan 6'sı hava kalitesini olumsuz etkiliyor. Yeni dizel ve benzinli arabalar bu kanun çıktığı takdirde çok değer kaybedecektir. Bu kanun bir veya iki sene içinde çıkacak” açıklamalarını yaptı. İsveç Otomobil Derneği Yol Güvenliği Yöneticisi Carl Zeidlitz ise bu uygulamamanın dizel araçlara yönelik olduğunu ve şehre girişinin yasaklanmasına karşı çıktıklarını belirterek “Tamamen mantıksızca alınacak bir karar. İnsanları pahalı araçlara yönlendirmek, arabalarını değiştirtmek talihsiz bir durumdur. Bu kural değişikliğinden sonra insanlar arabalarını satarken çok para kaybedecekler” açıklamasını yaptı. 
177 dolar ceza

Norveç’in başkenti Oslo’da hava kirliliğinin yoğunlaşması sebebiyle belediye sınırları içerisinde dizel araçların kullanılması sabah 06.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında yasak. Toplu taşıma araçları, taksiler ve bazı nakliye araçlarına ise istisna gösteriliyor. Dizel araç kullanma yasağına uymayan sürücüleri ise bin 500 Norveç kronu (177 dolar) ceza bekliyor. Uygulamanın başladığı ilk günde denetlemeye takılan sürücüler sadece yasak konusunda bilgilendirildi ve ceza kesilmedi. Geçtiğimiz yıl aralık ayında Paris, Meksiko, Madrid ve Atina Belediye Başkanları da aldıkları ortak kararla en geç 2025 yılına kadar kentlerinde bütün dizel binek araçları ile ağır vasıtaların kullanılmasının yasaklanacağını duyurmuşlardı. (İHA)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.