Eurasia Rail, 10. kez kapılarını açtı

Eurasia Rail, 10. kez kapılarını açtı

Eurasia Rail bu yıl da profesyonel ziyaretçilerin sektörün önde gelen üretici firmalarıyla buluşmasını sağlayarak yenilikleri yakından takip etmelerine fırsat sunacak.

Ülkemizde 2011 yılından bu yana demiryolu sektörünün yönünü belirleyerek lider sektör temsilcilerini bir araya getiren Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail; 21 Haziran’da 10. kez kapılarını açtı. Eurasia Rail bu yıl da profesyonel ziyaretçilerin sektörün önde gelen üretici firmalarıyla buluşmasını sağlayarak yenilikleri yakından takip etmelerine fırsat sunacak.

3 gün boyunca fuarla eş zamanlı olarak gerçekleşecek etkinlik programı kapsamında bu sene; sektörel iş birlikleri, ticari ortaklıklar, uluslararası anlaşmalar, ulaşım araçlarında en yeni ve en son teknoloji ürünler, gelecek nesil sistemler, başarı hikayeleri ve pazarlama stratejilerine yönelik oturumlar yer alacak.

21 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 11.00’de İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) düzenlenen Eurasia Rail’in açılış töreni T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Abdulkadir Uraloğlu ve TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük başta olmak üzere, devlet yetkilileri, ülke temsilcileri ve sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla başladı.

Sektörü bir adım öteye taşıyacak ve yeni kontakların geliştirileceği Sürdürülebilirlik, Enerji, İnovasyon ve Global İş Birlikleri gibi merakla beklenen konularına da yer verilecek olan fuarın konferans programı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ve TCDD Taşımacılık ana desteğiyle gerçekleşiyor. METRO ISTANBUL, İBB, ERCİYAS, ASELSAN, DITECFER, TÜBİTAK RUTE, EU-Rail, ARUS ve RSD gibi sektörün öncü kurum, kuruluş ve derneklerin iş birliği ile 3 gün boyunca 50 uzman konuşmacı, 2000’i aşkın sektör profesyoneli ile buluşacak.

21 Haziran’da Konferans Programı’nın saat 13:30’daki açılış oturumuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ev sahipliği yapacak. TCDD iş birliğiyle “Demiryolu Sektöründe Çağı Yakalamak” adlı panelin ardından TCDD Taşımacılık iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “Türkiye Yüzyılında Uluslararası Lojistik” konulu panel sahneye taşınacak.

Geleceğin ulaşım teknolojileri arasında önemli bir konuma sahip olması beklenen Hyperloop teknolojisi de detaylarıyla masaya yatırılacak. Hyperloop teknolojisinde trenlerin havasız tünelin içinde, çeşitli yöntemler ile askılama yapılarak ve farklı itki sistemleri kullanılarak raylara ve yere hiç değmeden hareket etmesi amaçlanıyor. Fuar programı kapsamında; Erciyas Holding iş birliğiyle gerçekleşecek “İnsanlık Tarihinde Geliştirilen İlk Hyperloop Projesi: Veneto Hypertransfer” başlıklı oturum Erciyas Holding CEO’su K. Emre Erciyas moderatörlüğünde Hyperloop TT CEO’su Andrés de León’u ağırlayacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.