Etis Lojistik, satın alma yoluyla ‘hava’ya girecek

Etis Lojistik, satın alma yoluyla ‘hava’ya girecek

Yurtiçine yönelik ve liman yoğun taşıma yapan bir kuruluş olan Etis Lojistik, 2014 yılıyla birlikte önemli atılımlara hazırlanıyor. Suudi ortağıyla...

Etis Lojistik, satın alma yoluyla ‘hava’ya girecekYurtiçine yönelik ve liman yoğun taşıma yapan bir kuruluş olan Etis Lojistik, 2014 yılıyla birlikte önemli atılımlara hazırlanıyor. Suudi ortağıyla entegre olacak bir sistem arayışında olan firma, ilk adım olarak bir forwarder şirketi satın almayı planlıyor.

Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, hedef ve projelerini anlattı. Yabancı ortaklı bir kuruluş olduklarının altını çizen Kılıç, “Suudi ortağımızın da Körfez bölgesinde önemli liman yatırımları bulunuyor. Bizim de grup sinerjisi açısından ortak iş yapma gibi bir vizyonumuz bulunuyor. Ancak, bunun zamanın da 2015 yılı sonrası uygun olacağını planlıyoruz. Süreç tamamlandığında Etis Lojistik’i uluslararası piyasada da görebileceksiniz. Fakat buna hazırlık olarak bir freighforwarder şirketi kurarak yabancı ortağımızla entegre olacak bir sistem geliştirebiliriz. Bunun devamında da havayolu taşımacılığıyla ilgili gelişmeler de görebileceksiniz. Bu aşamayı belki 2014 yılı içinde bir forwarder şirketi satın alarak gerçekleştirebiliriz. 2014 yılının 2015 yılına hazırlık şeklinde geçeceğini söyleyebilirim. Önceliğimizi gelişen piyasalara vereceğiz. Bizim açımızdan gelişen piyasaları Rusya, Suudi Arabistan, Mısır Çin şeklinde özetleyebilirim. Bu ülkeleri öne çıkaracak bir lojistik yatırım planımız olacak. Satın almak için de hedeflediğimiz pazarlarda etkinliği olan bir forwarder şirketini tercih etme arzusundayız” diye konuştu.

10 AYRI NOKTADA LOJİSTİK MERKEZLERİ VAR

Yurtiçine yönelik ve liman yoğun taşıma yapan bir kuruluş olduklarını ifade eden Erdal Kılıç, faaliyet alanlarını ise şöyle özetledi: “Limanlarda gemilerin elleçlenmesi, tahmil tahliye hizmetleri, bunların geliştirilmesi, liman sahalarında depolama hizmeti verilmesi, torbalama, paketleme ve birtakım iş makineleri ile desteklenen liman hizmetlerinin yürütülmesi ve bunların nakliyesini sağlıyoruz. Türkiye’de 10 ayrı noktada lojistik merkezimiz bulunuyor. Özellikle dökme ve paketli yüklerde intermodal taşımacılık yaparak, yurtdışından gelen gemiyi daha küçük gemilerle Derince, Trabzon, Hopa gibi limanlara ulaştırıp, oradan da, kamyonlarla Anadolu’nun farklı noktalara ulaşmasını sağlıyoruz.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.