Esenboğa'da rakamlar yüzleri güldürdü

Esenboğa'da rakamlar yüzleri güldürdü

TAV Havalimanları Holding tarafından işletmesi yapılan Esenboğa Havalimanı’nda elde edilen rakamlar yüzleri güldürdü. Esenboğa Havalimanı’nda hizmet...

TAV Havalimanları Holding tarafından işletmesi yapılan Esenboğa Havalimanı’nda elde edilen rakamlar yüzleri güldürdü.

Esenboğa Havalimanı’nda hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9 artışla 9 milyon 300 bine, uçak sayısı da yüzde 3 artışla 85 bin 865’e çıktı.

Bu yılın Ocak ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 6, uçuş sayısında yüzde 8 büyüme rakamı yakalandı. TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, Esenboğa Havalimanı’ndan uçuş yapılan merkez sayısının her geçen arttığını belirterek, şu anda iç hatlarda 37, dış hatlarda ise 48 noktaya direkt uçuş gerçekleştirildiğini kaydetti. Havalimanı’nda 2012 yılında 9 milyon 300 bin yolcu ile birlikte iç ve dış hatlarda toplam 24 havayolu şirketine hizmet verdiklerini ifade eden Demirer, 2013 yılının ilk yeni havayolu şirketinin ise Alitalia olduğunu bildirdi. Demirer, Alitalia ile 26 Mart’tan itibaren haftanın 3 günü Roma’ya direkt seferler düzenlenmeye başlanacağını dile getirdi.

Demirer ayrıca, Esenboğa Havalimanı’nda günlük yaklaşık 25 bin 500 yolcuya hizmet verildiğini söyledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.