“Esan, daha uzun ömürlü aküyü daha ucuza üretir”

“Esan, daha uzun ömürlü aküyü daha ucuza üretir”

Esan Akü Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Arslan, “Özellikle ağır ticari akülerde rakiplerimize göre en az 25 daha uzun ömürlü ve fiyat olarak da çok daha uygunuz” diyor.

Adı kulağa pek tanıdıkmış gibi gelmese de, 40 yıllık bir marka Esan Akü. Yılda 1 milyon adet akü üreten kuruluş, bunun yarısından fazlasını da ihraç ederek ülkeye döviz kazandırıyor.

Kendileriyle birlikte aynı işi yapan Türk firmalarının toplam üretim hacmini yılda 4.5 milyon akü olarak açıklayan Esan Akü Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Arslan,  “Bunun 1 milyonu Esan Akü tarafından üretiliyor. Üretilen 1 milyon akünün de yaklaşık yüzde 50-60’ını ihraç ediyoruz. Dünyada akü üreticilerinin psikolojik sınır hedefi 1 milyondur. Eğer dünya akümülatör sektöründe varım demek istiyorsanız, bu üretim sınırına ulaşmalı ve o kadar adedi de satmalısınız. Ülkemizdeki  diğer üreticiler gibi biz de ihracat ağırlıklı çalışıyoruz. Komşu ülkelerin tamamı, Türk cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Avrupa pazarına akü satışları gerçekleştiriyoruz ” diye konuştu.

Daha önce İstanbul Ayazağa’daki Cendere Yolu üzerinde olduklarını ifade eden Arslan, “Bulunduğumuz lokasyon artık şehir içinde kaldığı için arazi değerlendi ama bizim iş verimimiz düştü. O nedenle 8 ay önce Dilovası’ndaki bu fabrikaya taşındık. Fabrika kendi arazimiz üzerindeki 15 bin metrekare üzerine kurulu, bunun 13 bin metrekaresi kapalı alan. Şu an fiziki olarak 1 milyon akü üretebilecek durumdayız. Bu rakam, önümüzdeki yıl  1milyon 250 bin adede çıkacak. Yapılacak ek yatırımlarla 1.5 milyon üretim kapasitesine de ulaşacağız. Akü üretiminde bazı prosesler vardır. Bu proseslerin bazıları ekonomik konjonktüre göre devreye alınabilir ya da çıkarılabilir. Biz de küçük dokunuşlarla üretim kapasitemizi 2.5 milyon adede çıkarabiliriz” açıklamasını yaptı.

esan-aku3.jpg“Lojistikte hızın önemini biliyor, sorunları ona göre çözüyoruz”

Özellikle ağır ticari kamyon pazarında koşulsuz müşteri memnuniyeti felsefesiyle hareket ettiklerini ifade eden Yusuf Arslan, şöyle devam etti: “Önemli olan müşterinin kalite/fiyat dengesine ulaşmasını sağlamak ve ihtiyaçlarını garanti süresi içinde kesintisiz karşılamasıdır. Teknik olarak sorun çıktığında temel çözüm ürünün değiştirilmesi değil, hizmetin aksaklık olmadan sürdürülmesini sağlamaktır. Çünkü, lojistik hız gerektiren bir iştir ve engellerin bir an önce kaldırılıp yola devam edilmesinin sağlanması temel esastır. Bir lojistikçinin sorununu sorunun olduğu gün değil de ertesi gün çözerseniz çok bir anlamı kalmaz.

Ağır ticariyle ilgili üretimlerimiz tamamen mühendislik ve tecrübeyle alakalı. Akünün içindeki plaka yapısı, kurşunun alaşımı ve kullanılan materyalin özelliklerine göre ağır işçilikteki ihtiyacın fazlasını karşılayabilecek kapasitemiz var. Bir örnek vermem gerekirse, Otogar’daki servisimiz yılda 800-900 otobüsün akü ihtiyacını karşılamaktadır. Ağır ticari akülerde rakiplerimize göre en az 25 daha uzun ömürlü ve fiyat olarak da daha cazibiz. Çünkü, ürününüzü ne kadar iyi yaparsanız yapın, fiyat tüketici için tercih sebeplerinin hala en başında yer alıyor. Bizden çok daha önce üretime başlamış ve kulaklara bizden daha çok kazınmış markalar avantajlı gibi görünseler de, biz de bu farkı 40 yıllık tecrübemiz, kalitemiz ve ucuz fiyatlarımızla kapatıyoruz. Kurumları yücelten kişilerdir. Son 10 yılda daha önemli kurumsal adımlar atarak rakiplerimizle aramızdaki mesafeyi kapattık. Çünkü nitelikli, kaliteli ve işini aşkla yapan bir kadroya sahibiz.”

55 milyonluk yatırımda en büyük pay çevre için ayrılmış

Esan Akü, üretim esaslarını çevre kriterlerini ön plana oturtarak düzenlemiş. Yıllardır şehir içinde çalışmalarına rağmen, atıkların bertarafı konusunda belediyeden defalarca  teşekkür almış bir kuruluş olduklarının altını çizen Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Arslan, “Özellikle şirketimiz kurucu ortaklarından Teoman Bey, son derece duyarlı ve aktif bir yapıya sahiptir. 55 milyon lira harcadığımız mevcut tesisimizdeki en büyük yatırım kalemini de yine gaz, toz ve sıvı atıkların arıtma altyapısı oluşturdu. Bu da geleceğimizden feragat etmek yerine paradan vazgeçebildiğimizin en temel örneğidir” ifadelerini kullandı. 

esan-aku.jpg

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.