Ereğli Liman Başkanı, Bozhane Limanı'nı niye kullandırmıyor?

Ereğli Liman Başkanı, Bozhane Limanı'nı niye kullandırmıyor?

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Bölge Liman Başkanı Bülent Taşdemir’in, takındığı tavır ve tutumlarla, denizcilik sektöründeki iş dünyası ile bağlı kurumlarda sıkıntılara neden olduğu ileri sürülüyor.

Edinilen bilgilere göre, önce vekaleten atandığı Karadeniz Ereğli Liman Başkanlığında ‘uzlaşmacı’ tavrı ile dikkat çeken Taşdemir’in, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gelen ‘asaleti’ ardından ise takındığı ‘katı tutum’ ile liman ticaretinde zorluklar çıkarıyor.

BOZHANE LİMANINI KULLANDIRMIYOR!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, işletmesinin 30 yıllığına daha Ereğli Belediyesine devri söz konusu olan limanda, tahmil/tahliye işlerinin mendireğin tek tarafından yapılması konusundaki ‘diretmesini’ sürdüren Liman Başkanının, özellikle de sektördeki müşterileri arayarak “başka limanlara gidin “ yönlendirmesinde bulunduğu iddia ediliyor.

Bu tavrı ile sektörü zorda bırakan Başkan Taşdemir, aynı zamanda, Ereğli Belediyesinin de kazancını önlüyor.

KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ AMA!

Yaşanan olumsuzlukları çözme girişiminde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Karadeniz Ereğli (Bölge) Başkanlığı da Başkan Taşdemir engeline takılıyor.

Sorunun çözümü için devreye giren Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın, Taşdemir ile Ereğli DTO Başkanı Oğuz Ünlüer ile makamında bir araya getirdiği ileri sürülüyor.

Kaymakam Yapıcı’nın da ‘sorunun çözülmesini istemesine’ rağmen Taşdemir ise “güvenlik gerekçesiyle” ısrarında devam ediyor.

KAYNAK: EREĞLİHAKİMİYET.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.