EPDK'dan ambalajlamada değişiklik

EPDK'dan ambalajlamada değişiklik

Madeni yağ üreticileri, üretimini ve satışını yaptıkları madeni yağlar için imalat, satış, stok ve ithalat bilgi formlarını, madeni yağ ithalatçıları...

Madeni yağ üreticileri, üretimini ve satışını yaptıkları madeni yağlar için imalat, satış, stok ve ithalat bilgi formlarını, madeni yağ ithalatçıları ise piyasaya sunumunu yaptıkları madeni yağlar için ise ithalat, satış ve stok bilgi formları oluşturacaklar. Oluşturulan bu formlar, üçer aylık dönemler itibariyle ilgili olduğu dönemi takip eden ayın 5'inci günü saat 24.00'e kadar elektronik ortamda Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulama ve Vergi Yönetimi Daire Başkanlığına gönderilecek. Eski düzenlemede, formların takip eden ayın 15'inci gününe kadar gönderme zorunluluğu vardı.

Tebliğin 9'uncu maddesine eklenen fıkraya göre, mevcut Türk Standardı/TSE Kalite Kriterinde değişiklik (revizyon/tadil) olması veya yeni Türk Standardı/TSEK Kalite Kriteri yayınlanması nedeniyle madeni yağ üreticisinin sahip olduğu TSE/TSEK Uygunluk Belgesinin yenilenmesinin gerektiği durumlarda, yeni belgenin alınması için TSE/TSEK Kalite Kriterinin yürürlük tarihinden itibaren 6 ay süre tanınacak. Bu süre sonunda TSE/TSEK Uygunluk Belgesini yenilemeyen madeni yağ üreticileri bu belge kapsamında ürettiği ürünlerin üretimini belgenin yenilenme işlemi tamamlanana kadar durduracak.

Tebliğin 15'inci maddesinde yapılan değişiklik ile madeni yağ üretim faaliyetinin yürütüldüğü tesislere tam zamanlı sorumlu müdürün çalışması zorunluluğu getirildi. Buna göre, madeni yağ üretim faaliyetinin yürütüldüğü tesislerde; üniversitelerin kimya, petrol, çevre, makine, endüstri mühendisliği veya 4 yıllık kimya bölümlerinden mezun ve işletmenin faaliyet alanında mesleki yeterliliğe sahip bir sorumlu müdürün tam zamanlı çalıştırılması zorunlu olacak.

Tebliğin, sorumlu müdür zorunluluğu getiren 15'inci maddesi 1 Haziran 2011 tarihinde, madeni yağ üreticileri ve ithalatçılarının piyasaya sürdükleri ürünlerin ambalajlarında zorunlu olarak yer alacak bilgilerin yer aldığı 6'ıncı madde, ürünlerin reklamlarıyla ilgili 7'inci madde ve lisansla ilgili 8'inci madde 31 Aralık 2011 tarihinde, madeni yağ üreticilerinin TSE'den almaları gereken standartla ilgili 9'uncu madde 30 Haziran 2012 tarihinden, diğer maddeleri de bugünden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek.

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.