Engelsiz ihracat için doğru soğutucu

Engelsiz ihracat için doğru soğutucu

İşte soğutucu ünite ve kasa üreticileri bu denli hassas bir iş yapıyorlar. Zayıf halkalar, toplum sağlığını etkileyebildiği gibi, ihracatımıza da...

İşte soğutucu ünite ve kasa üreticileri bu denli hassas bir iş yapıyorlar. Zayıf halkalar, toplum sağlığını etkileyebildiği gibi, ihracatımıza da balta vuruyor.  Gerçekten sorumluluk gerektiren bir iş yaptıklarını söyleyen Thermoking Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Adnan Yücel,  “Ünite ya da kasanın çalışmaması sonucunda toplum sağlığını etkileyebilecek bir sonuç ortaya çıkar. Bu nedenle özellikle kasa tarafında hijyen çok önemli. Birtakım düzenlemelerin de vakit geçirilmeden yapılmasında fayda var. Türkiye’de bu konuda hala bir düzensizlik hakim. Piyasada 20 yıllık kasaların kullanılabildiğini görüyoruz. Hijyenle alakası kalmamış, bakteri yuvasına dönüşmüş. Ya da 20 yılı aşkın kullanılan soğutucular görüyoruz. Bakımları yapılmamış. Bu devre dışı kalmış ürünler için  ilgili mercilerden bir yaklaşım bekliyoruz. ATP Konvansiyonu bir an önce hayata geçirilmeli. Yanlışlıklar, yurtiçi dağıtımda sağlığımızı, yurtdışında ise ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Çünkü, Avrupalı adamın gözünün yaşına bakmıyor. Bir sorun olduğunda, o malın ihracatının tamamı etkilenebiliyor. Birçok alanda standartları yakaladık. Sektörümüzde de bir an önce standartların yakalanmasını diliyoruz” diyor.

Döviz ve Suriye’ye rağmen %35 fazla satmışlar

Geçen yıl hem treyler, hem de kamyon grubundaki satışlarını bir hayli geliştirdiklerini ifade eden Adnan Yücel, 2011’i şöyle değerlendirdi: “Normalde ocak şubat ayları segment gelişimi açısından en düşük aylardır ama ocak-şubat ayları bile oldukça hareketli geçti. Özellikle T serisini tanıttığımız İstanbul, Antalya ve Hatay’daki road show’dan sonra bir hareketlilik başladı. Böylece hem bütçe rakamlarımızı aştık hem de Thermoking ile anlaştığımız kota rakamlarını geçmeyi başardık. Yeni ürünlerdeki politikamızı çok satmak üzerine kurmayız. Ürün imajını sağlıklı bir şekilde yerleştirmek bizim için daha önemli. İkinci yarıda ise, Avrupa’daki kriz, dövizdeki hareketlenme, biraz da Suriye’de yaşanan karışıklık sektörü etkiledi, biz de bir miktar durağanlık yaşadığımızı söyleyebilirim. Yine de beklentilerimizin üzerine çıktık. Genel olarak baktığımızda ise 2011 yılında, 2010 yılının yüzde 35-40 üstüne çıktığımız bir satış rakamına ulaştık. O nedenle bu yılı başarılı olarak addediyorum. Hatta, bazı ürün gruplarında stok sorunu bile yaşadık. Treyler grubunda pazar lideri olarak oldukça sağlam bir yerdeyiz. Bu liderliğimizi geliştirdik. Kamyon grubuna yeni yeni giriyoruz. Orada da T600 ile T1200 arasındaki tüm modellere talebin güçlü olduğunu söyleyebilirim.”

“Kampanya yok ama her müşteri ayrı bir proje”

Premium bir ürün sattıklarının altını çizen Adnan Yücel, ürün satışlarında izledikleri yöntemi de ‘kampanyalar yapmak yerine, filoya özel fiyatlar sunmak’ şeklinde açıklıyor.  Çalışmalarını, ‘firma şartlarını müşteri ihtiyaçlarına uygun hale getirmek’  diye nitelendiren Yücel, “Bu sektörde her müşterinin kapasitesi, ihtiyaçları ve boyutu bellidir.  O nedenle her teklif ya da satış görüşmesi bizim açımızdan ayrı bir projedir” şeklinde konuştu.

“Kasa markasına değil, işimize odaklanırız”

Geçen yıl T serisine ağırlık verdiklerini ifade eden Adnan Yücel, “Bu yıl da, şehir içi dağıtımda kullanılan motordan tahrikli sistem olan V serisini öne çıkaracağız.  5-6 metre uzunluğunda kasalarda kullanılan, aracın motorundan tahrik olan ürünler, yeni senenin trendi olacak. Bizim araçları yolda bırakmak gibi bir lüksümüz yok. Bazı müşterilerimiz bir treylerde yarım milyonluk et ürünü taşıyabiliyor. Ürünümüzde herhangi bir sorun yaşanırsa ve bunun da farkına varamazlarsa telafisi oldukça güç zararlarla karşılaşmak mümkün.  Bu nedenle hem kasanın, hem ürünün kaliteli olması, bu kaliteli ürünlere de kaliteli hizmetle destek vermek gerekir. Biz, kasa seçiminde herkese eşit yaklaşıyoruz,  müşterilerimiz sadece Krone kasaya sahip müşteriler değil. Schmitz, Freuhauf kasalara da ürün satarız, her birine de eşit davranırız. Çünkü, biz soğutucu işine talibiz” açıklamasını yaptı.

Aracın ısısına ofisten müdahale mümkün

Thermoking, opsiyonel olarak özel bir yazılım sistemi de sunuyor. Yücel, Tracking sisteminin avantajlarını da şöyle özetliyor: “Tracking özellikle büyük filolar için  ciddi bir avantaj. Sistemde bir çoğundan farklı olarak iletişim çift yönlüdür. İsterseniz ofisinizden aracın kasasındaki sıcaklığa müdahale edebilirsiniz. Bunu yapabilen tek ürün. Teknik olarak motoru çalıştırmanız ve durdurmanız bile mümkün. Ürünü opsiyon olarak sunuyor ve tavsiye ediyoruz.”

Thermo King’den Doğuş’a

‘dünyanın en iyisi’ ödülü

Doğuş Otomotiv, Thermo King distribütörlüğünün 2. yılında, 2. ödülünü aldı. Dünyada yılın en iyi “Treyler Soğutucusu Distribütörü” ödülü Thermo King tarafından Doğuş Otomotiv’e verildi.

Her yıl ayrı bir ülkede gerçekleştirilen “Thermo King Dealer Principal Meeting”, bu yıl Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlendi. Tüm dünyadan Thermo King distribütörlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Doğuş Otomotiv önceki yıl aldığı “Üstün Başarı” ödülünün ardından, bu yılki toplantıda dünyanın en iyi “Treyler Soğutucusu Distribütörü” ödülüne layık görüldü.

Thermo King CEO’su Manlio Valdes ve başkan yardımcılarının ev sahipliğini yaptığı toplantıda, Doğuş Otomotiv’in sadece iki yıl içinde satış ve bayi örgütlenmesi ile katettiği mesafenin altı çizilip, 2010’da satış rakamını yüzde 130 oranında artırması ve yükseliş grafiğinin 2011 yılında da devam etmesinden övgü ile bahsedildi.

 

BUS TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.