"En Büyük"ün ilk uğrağı DP World Yarımca oldu

"En Büyük"ün ilk uğrağı DP World Yarımca oldu

19.224 konteyner kapasiteli MSC Tina,Yarımca'da DP World terminaline yanaştı. Gemi, Empire State Building'den 17 metre daha uzun, 4.5 futbol sahası uzunluğunda. Tam kapasitendeki konteynerler üst üste yüklendiğinde 49.800 metreyi aşıyor

Maersk ve MSC konteyner taşımacılığı hatlarının bir araya gelerek oluşturduğu, 2M konsorsiyumunun Uzak Doğu’dan gerçekleştirdiği seferlerine giriş yapan 19.224 konteyner kapasiteli MSC Tina, Yarımca'da DP World terminaline yanaştı.COVID-19 pandemisi nedeniyle oluşan zorlu ticari şartlara ragmen, ülkemizin Uzak Doğu'yla ticaretinde önemli bir yere sahip olan 2M konsorsiyumu Türkiye’ye getirdiği gemilerin kapasitelerini artırma kararı aldı.
Türkiye'ye gelen en büyük kapasiteye sahip 19.224 TEU'luk MSC Tina gemisinin, Türkiye'deki ilk uğrağı DP World Yarımca terminali oldu. Pazartesi akşamı DP World Yarımca limanına yanaşan 398.4 metre uzunluğundaki  MSC Tina, yükleme/boşaltma işlemlerini bitirdikten sonra limandan ayrılacak.

DP World Yarımca terminalinin 922 metrelik rıhtımı modern dizaynı ve teknolojik  ekipmanları her biri 400 metre uzunluğunda iki konteyner gemisinin aynı anda yanaşmasına imkân veriyor. DP World Yarimca limanı son dönemde ekipman parkına ve demiryoluna yapmış olduğu yatırımlarla, COVID-19’un Ticaret üzerindeki baskısı ortadan kalktıktan sonra, müşterileri ile birlikte tekrar süratle büyümeye hazır.

Türkiye’nin amaca yönelik dizayn edilmiş en büyük konteyner limanlarından olan DP World Yarımca’ya gelen MSC Tina, New York'taki meşhur Empire State Building'den 17 metre daha uzun, 4.5 futbol sahası uzunluğunda. Tam kapasitendeki konteynerler üst üste yüklendiğinde 49.800 metreyi aşıyor ki bu 60 tane dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’ya eşdeğer.

msc-tina-yarimca.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum