“En büyük” olmaya değil, “en yararlı” olmaya odaklandık

“En büyük” olmaya değil, “en yararlı” olmaya odaklandık

Crown Avrupa Operasyonları Başkan Vekili Ken Dufford, dünyanın en iyi 10 forklift üreticisi sıralamasında 4. sırada olmalarını bu sözlerle değerlendirdi.. Crown'un Münih'deki demo merkezinden çarpıcı görüntüler ile Crown farkı...

Merkezi ABD’de bulunan ve geçen yıl itibariyle Türkiye temsilciliğini Temsa İş Makinaları’na teslim eden ödüllü forkliftlerin üreticisi Crown, Almanya’nın Münih kentindeki demo merkezi ve üretim tesisini Türk basınının ziyaretine açtı.

Temsa İş Makinaları ile geçen yıl başlattıkları işbirliğini “ortak değerlerin ortaklığı” olarak niteleyen Crown Avrupa Operasyonları Başkan Vekili Ken Dufford,

ken-dufford.jpg“Türkiye, en hızlı büyüyen pazarlar arasında. Yaklaşık 8 bin ünitelik bir potansiyelden Temsa İş Makinaları ile maksimum seviyede pay alacağımıza inanıyoruz. Crown, uzun vadeli düşünen bir aile şirketidir. 100’ün üzerinde ödül aldık. Üretimimizdeki bütün aksamların yüzde 85’i bünyemizde imal edildiğinden rakiplerimize göre fiyat avantajlarına da sahibiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de üretmek: Neden olmasın?

Dufford, gelecekte Türkiye’de üretim yapmayı düşünüyor musunuz? Sorumuzu “Şu an böyle bir planımız yok. Fakat, Türkiye gerçekten çok ilgi çekici bir pazar. Çünkü, yalnızca o lokasyona değil, etrafındaki onlarca ülkeye de ulaşmanız mümkün. Önce Türkiye’de Crown markasını güçlendirmeliyiz. Gelişmelere göre Türkiye’de üretimi tabii ki düşünebiliriz” diye yanıtladı.

Dufford, DHF’in intralogistik dünya sıralamasındaki 4. sırada olan yerlerini yeni satın almalarla yukarı taşımalarınının mümkün olup olmadığı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi: “Ana hedefimiz, müşteri memnuniyetine odaklanmaktır. Onlara ihtiyacı olan çözümleri sunabilirsek, sıralamadaki yerimiz çok önemli olmaz ve başarı grafiği de aynı oranda zaten yükselecektir.”

“İş ortaklarımızın karlılıklarını artırmaya odaklanacağız”

esref-zeka-001.jpgTemsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka da, “Bizim önceliğimiz iş ortaklarımıza değer yaratıp, karlılıklarını artırmak olacaktır. Geçen yıl portföyümüze Crown ve Volvo gibi çok değerli iki marka daha ekledik. Crown’la da Komatsu ile yıllardır süren ve her yıl daha da büyüyen işbirliği gibi bir ortaklık hedefliyoruz. Yeri geldiğinde iyi bir danışman, yeri geldiğinde en uygun çözümü sunan tedarikçi, yeri geldiğinde ise etkin ve hızlı satış sonrası hizmeti veren bir iş modeli peşindeyiz. Endüstriyel pazarda bir ürün tedarikçisi olarak değil, depolar için çözüm sağlayıcısı olarak anılmak istiyoruz. Dizel forklift pazarına hakimiz. Ancak çevreci kaygılar nedeniyle gittikçe güçlenen bir akülü pazar gerçeği var. Biz orada da olmak zorundaydık ve bu açığımızı akülü forklift üretiminde dünya devleri arasında gösterilen Crown ile doldurduk. Önceliğimiz, Crown markasının inovatif özelliklerini iş ortaklarımıza doğru tanıtıp, onların karlılıklarının artmasını sağlamak olacaktır. Pazar elektriklide büyüyor. Crown da, çok iyi bir teknolojik yapıya sahip. Önümüzdeki dönemde bu değerli markayı kullanıcılara doğru anlatıp, satış hacmimizi çift haneli rakamlara ulaştırmayı arzuluyoruz.”

“Satıştan çok danışmanlık yapacağız”

Crown ile geçen yıl imzaladıkları distribütörlük anlaşmasının ardından dizel forkliftteki pazar hakimiyetlerini akülü forkliftte de gerçekleştirmeye odaklandıklarını ifade eden Temsa İş Makinaları Endüstriyel Ürünler Grup Satış Müdürü Bülent Belada, “Geliştirdiğimiz iş modeliyle ürünlerimizin en iyi performansı sergilediğinden emin olmak için satış öncesinde ve satış sonrasında müşterilerimiz için hazır olacağız.

bulent-belada.jpgYeni yapımız uyarınca satış ekibimiz orta ve uzun vadede depo alanında birer danışman olarak görev yapacak. Diğer bir deyişle, depo kurulumu sırasında tasarımdan forkliftin verimliliği hakkında fikir sağlamaya kadar müşterilerimize değer katarak danışmanlık ve uzmanlığımızı sunmayı hedefliyoruz. Kendimizi bu doğrultuda geliştiriyoruz. Türkiye’de bu alanda büyük bir eksiklik olduğunun farkındayız. Depolarda doğru ürünlerin kullanılmaması sonucu hem zaman ve hem de bütçe kaybı yaşanıyor. Bu kayıpların önüne geçmek için müşterilerimize sadece ürün sunmanın ötesinde danışmanlık ve uzmanlığımızla değer katacağız ve kayıpları tasarrufa çevireceğiz Depolarda akıllı çözüm sağlayıcı firma olarak anılmak istiyoruz. Mesaimizin büyük çoğunluğunu Crown’un akülü forkliftlerde sunduğu inovatif çözümleri çalışanlarımıza aktarmaya ayırdık. Bundan sonraki adımda satıştan çok danışmanlık yapacağız. İş ortaklarımız depolarının neye ihtiyacı varsa onu alacak. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Infolink ve Quickpack ile deponuzu daha verimli kılın”

Crown, Münih’teki demo merkezi ve Roding’teki üretim merkezinde depoların daha verimli ve uygun kullanılmasının formüllerini verdi. İkinci gün Roding’deki fabrikayı gezen katılımcılar; ilk gün de Crown Avrupa Ürün Eğitim Müdürü Oliver Preissler’den ürünler hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu.

crown-roding-fabrika-2.jpg

CROWN RODING TESİSİ

crown-demo-center-(4).jpg

Crown Avrupa Operasyonları Başkan Vekili Ken Dufford, Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka ve Temsa İş Makinaları Endüstriyel Ürünler Grup Satış Müdürü Bülent Belada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

crown-demo-center-(9).jpg

İnfolink ile deponuzdaki her veriyi takip edebileceksiniz

Crown, yalnızca bir forklift markası değil. Depolarda akıllı lojistik çözümler de üretebiliyor. Örneğin, İnfolink adı verilen takip sistemini edindiğinizde bunu deponuzdaki tüm mevcut makinelere entegre edebiliyorlar. Makinenin üzerine donanım yerleştiriliyor, bilgisayardan ya da cep telefonundan wifi üzerinden deponun takibi yapılıyor. İşletme sahibi depodaki kapasite, verim, ürün miktarı, yapılan işin hacmi ve süresi, kazalar, arızalar gibi verilere bu sistem sayesinde web üzerinden ulaşabiliyor. Ayrıca sensörlerle darbeler de ölçülüyor. Zeminin bozuk olduğu işletmelerde sistem, titreşimi de ayarlayıp ölçebiliyor. Böylece operatörler daha dikkatli çalışıyor. İnfolink, satış sonrası hizmette de avantajlı konumda bulunuyor. Makineden arıza kodu geldiğinde yetkili servise bildirim ulaşıyor. Servis, arızaya hazırlıklı gittiği için müşteri vakit kaybetmiyor.

crown-demo-center-(10).jpg

QuickPick ile operatörsüz makine kullanımı mümkün

Crown, giyilebilir teknoloji ürünleri ile büyük depolarda operatörün makineyi daha verimli olarak kullanmasını sağlayan, en önemlisi de kaza riskini hemen hemen sıfıra indiren bir çalışma ortamı sunuyor. QuickPick de, makineye entegre ediliyor. Makineyi, kulaklık ve eldivenle yönetebiliyorsunuz. 10 paket toplayacak biri manuel makine, diğeri ise eldivenle yönetilen makine arasındaki süre farkı yaklaşık 2 dakika olduğu düşünüldüğünde vardiyalı çalışan büyük depolar için ciddi süre farkları ortaya çıkıyor. Alt kısmındaki lazer sensörlerle 180 dereceye yakın, çarpmayı engelleyecek kontrol sistemi bulunuyor. Operatörün makineye devamlı inip çıkmasına gerek kalmadığı için, vücutta zamanla meydana gelecek deformasyon da engelleniyor.

quick-pick-farki.jpg

Herhangi bir forklift operatörünün 111 adımda topladığı malzemeyi, QuicPick kullanan bir Crown operatörü 70 adım atarak tamamlıyor. Bu da işletmelere iş verimliliği olarak yansıyor.

crown-demo-center-(6).jpgcrown-demo-center-(7).jpg

Batarya kapakları rakiplerinden farklı olarak metalden imal ediliyor. Forklift tutma kolu vakumlu döküm alüminyum, gövdeleri de metalden. Bu nedenle darbelere daha mukavim olan araçlar, yıllar sonra da emniyetli bir şekilde çalışabiliyor.

crown-demo-center-(8).jpg

crown-demo-center-(12).jpg

Merkezde o kadar akıllı forklifti bir arada görünce biz de test etmeden duramadık. 

crown-demo-center-(13)-001.jpgcrown-demo-center-(11).jpgcrown-ziyaret.jpg

Selçuk ONUR – MÜNİH/LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.