Elon Musk Tesla Semi'yi paylaştı

Elon Musk Tesla Semi'yi paylaştı

Tesla, dünyanın ilk elektrikli tırı olan Tesla Semi’yi yakında piyasaya sürecek. Tesla CEO’su Elon Musk, yük taşımak üzere hazırlanan iki Tesla Semi’nin görüntüsünü paylaştı.

90’ların ortasından 2000’li yılların başlarına kadar, gelecekte geçen herhangi bir bilim kurgu filminde yeni dünya tasviri görmüş veya otomobillerin gelecekte nasıl olabileceklerine dair kafa yormuş olabilirsiniz. Tesla, son yıllarda geliştirdiği otomobillerle ve ağır vasıtalı araçlarla, tam da akılınızdaki o imaja uyan işler başarıyor. 

Pek çok geleneksel üretici, (Volkswagen, Jaguar, BMW vb.) Tesla’ya muhtemel rakip olabilmek adına piyasaya sürecekleri elektrikli arabaları Cenevre Otomotiv Fuarı’nda henüz tanıttılar. Bu araçlar iddialı olsalar da geleneksel firmaların Tesla’ya yetişmek için yemeleri gereken 40 fırın ekmek var. Çünkü sahip oldukları bütün fabrikalar, petrol yakıtı ile çalışan otomobil üretmek üzerine kurulu. Tüm fabrikaları yıkıp yerlerine elektrikli araçlar için tesisler kurmak, düşündüğünüzden daha maliyetli ve uzun süreler alıyor. Tesla ise binek otomobil, SUV, kamyonet, spor otomobil gibi sınıflarla birlikte artık tır bile üretiyor. 

Sadece 3 ay önce tanıtılan tam elektrikli Tesla Semi tırı bugüne kadar binlerce ön sipariş aldı

CEO Elon Musk, araçların taşıyacakları ilk yükleri de açıkladı. ABD’nin Nevada eyaletindeki yüksek bölgelerde bulunan batarya üretim merkezi, Tesla’nın alt kuruluşu olan Gigafactory’den alınacak bataryalar, şirketin Kaliforniya’daki merkez fabrikasına Tesla Semi’nin iki farklı modeliyle taşınacaklar. Bu, her iki modelin de ilk kez kargo taşıdıkları yolculuklar olacak. 

tesla-semi.pngDünya çapında dağıtım ağlarına sahip olan Amazon, Pepsi.co ve UPS gibi firmalar, kendileri için üretilecek olan Tesla Semi’lerin siparişlerini araç tanıtıldıktan sadece 1 hafta sonra vermişlerdi. Önümüzdeki yıl üretime girecek olan Tesla Semi’ler, çok vakit geçmeden gerçek sahiplerine ulaşacak.

Elon Musk’ın girişimleri yollarda, yer altında ve uzayda insanoğlunun üretim ve gerçeklik sınırlarını belirlemeye devam ediyor. Tesla Semi, bir otomobil kadar rahat kullanılabilen, otopilot seçeneğine sahip gelişmiş bir araç.

Webtekno

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.