Ekol Lojistik’in TIR’ı yağmalandı

Ekol Lojistik’in TIR’ı yağmalandı

Fransa’nın Manş Denizi kıyısında bulunan Calais kentinde, feribot çalışanlarının protesto eyleminden Ekol Lojistik de zarar gördü. Göstericiler arasında kalan firmanın bir TIR’ı yağmalandı.

Kentte feribotlarının başka bir firmaya satılması nedeniyle işsiz kalacak yaklaşık 200 denizci, Fransa’yı İngiltere’ye bağlayan Manş Tüneli’ni kapattı. Bu sırada, Calais’de kamp kuran mülteciler ise çıkan olaylardan faydalanarak İngiltere’ye geçmeye çalıştı.

Denizcilerin başlattığı grev yüzünden feribot seferleri aksadı. İngiltere’den Fransa’ya düzenlenen tren seferleri ise iptal edildi. Tünelin girişinde lastik yakan eylemciler, kamyon ve otobüslerin geçişine de engel oldu. Eurotunnel’e gitmek üzere A16 karayolu üzerinde seyreden Ekol Lojistik’e ait bir kamyon ise protesto gösterilerinin tam ortasında kaldı. Kamyonun kapısını zorlayarak açan protestocular, içerdeki yükleri yağma etti.  

Öte yandan, protestocuların kamyon ve otobüsleri durdurmasını fırsat bilen mülteciler ise araçlara saklanarak İngiltere’ye geçmeye çalıştı. Fransa’dan İngiltere’ye geçmeye çalışan bir göçmen de öldü.

DEHŞET GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ekol-yagma.jpg

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.