EGO şoförüne simülatörlü eğitim

EGO şoförüne simülatörlü eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, kent içi toplu taşımada EGO şoförlerinin önemli bir görev üstlendiklerine...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, kent içi toplu taşımada EGO şoförlerinin önemli bir görev üstlendiklerine dikkati çeken Ulu, trafiğe çıkmadan önce çeşitli alanlarda hizmet içi eğitimden geçirilen şoförlerin, gelişen teknolojinin tüm olanaklarının kullanılarak, araç simülatörü ile de testten geçirildiğini belirtti.

 

Günde 600 bin başkentlinin kent içi ulaşımını sağlayan şoförlerin gerek teknik gerekse psikolojik olarak altyapılarını geliştirerek, işlerini güvenli, risksiz ve en iyi şekilde sürdürmeleri için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ulu, bu kapsamda EGO şoförlerini, Otobüs Şoförü Eğitim Simülatörü'nde 1 saatlik eğitimden geçirdiklerini, bu süre içinde şoförlerin trafik bilgilerinin yeterliliğinin, trafik kurallarına uyma tutumlarının, farklı koşullarda otobüs kullanma becerilerinin ve aracı kullanırken aldıkları riskli durumların değerlendirildiğini kaydetti.

 

Toplu taşım araçlarında hizmet vermek üzere işe alınacak personelin öncelikle uzmanlar tarafından psikoteknik laboratuvarında testlerden geçirildiğini hatırlatan Ulu, açıklamada, ''Bu testten geçen şoförlerimizi daha sonra yeni uygulamaya koyduğumuz araç simülatöründeki eğitimden geçiriyoruz. Burada şoförlerimiz hareketli kabini, direksiyonu ve diğer aksamlarıyla normalde kullandıkları otobüslerin birebir aynı olan araçları 3 monitörlü ekran karşısında sanal bir ortamda kullanıyorlar. Aracı süren kişiye trafikteymiş hissini yaşatırken, yaptıkları hatalar da bir yandan bilgisayara kaydediliyor'' dedi.

 

Öncelikli olarak trafik kazalarına karışan ve hakkında şikayet olan şoförlerin bu testlerden geçirileceğini kaydeden Ulu, EGO bünyesinde görev yapan 4 bin 98 şoförün sürekli olarak eğitimden geçirildiği bilgisini de verdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.