Dünyanın ‘yeşil metanol’le çalışan ilk konteyner gemisi denize indirildi

Dünyanın ‘yeşil metanol’le çalışan ilk konteyner gemisi denize indirildi

Danimarka'nın 'yeşil metanol'le çalışan ilk konteyner gemisinin denize indirilme törenine katılan Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen, 'Bu gemi, Avrupa'nın iklim değişikliğiyle mücadeleye öncülük etme kararını temsil ediyor' dedi.

laura-maersk-van-der-leyen.webpDünyadaki “yeşil metanol”le çalışan ilk konteyner gemisi dün sabah (14 Eylül) Danimarka‘da, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen‘in de katıldığı bir törenle denize indirildi.

Adını sahibi olan Danimarkalı şirketten alan Laura Maersk, tamamen yeşil metanolle çalışan ilk konteyner gemisi olacak.

Geminin denize indirilmesi, sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 3’ünü üreten ve 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı ümit eden uluslararası denizcilik endüstrisi için umut verici bir kilometre taşı olarak görülüyor.

Euronews’in aktardığına göre, Kopenhag’daki törende konuşan von der Leyen, Maersk’i Avrupa Yeşil Anlaşması ve diğer faktörler tarafından sağlanan fırsatı ‘Danimarka’nın ünlü öngörüsüyle’ değerlendirdiği için överek, “Birkaç yıl önce göreve geldiğimde, net sıfır nakliye sektörü fikri bir rüyadan başka bir şey değildi. Bu gemi, şu anda, Avrupa’nın iklim değişikliğiyle mücadeleye öncülük etme kararını temsil ediyor ” dedi.

laura-maersk.webpLOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.