Dünyanın ilk güneş enerjili aile arabası Stella

Dünyanın ilk güneş enerjili aile arabası Stella

Hollanda’lı Solar Team Eindhoven ekibi, dünyanın ilk güneş enerjili sedan arabasını tasarladı. Gerçi Stella ismindeki bu araca sedan demek biraz zor,...

Hollanda’lı Solar Team Eindhoven ekibi, dünyanın ilk güneş enerjili sedan arabasını tasarladı. Gerçi Stella ismindeki bu araca sedan demek biraz zor, çünkü şekline bakılırsa, güneş enerjili prototip araçların katıldığı yarışmalardaki arabalara benziyor.

Solar Team Eindhoven ekibi, dünyaya güneş enerjisinin günlük hayattaki araçlarda da kullanılabileceğini kanıtlamak isteyen 22 öğrenciden oluşuyor. Ama Stella’nın tek ileri teknolojisi güneş panelleri değil. Aynı zamanda oldukça hafif malzemeden üretilmiş gövdesi ve kolayca paralel park edebilme yeteneği de dikkat çekiyor.

Karbon ve alüminyumdan yapılmış gövdesi Stella’nın ağırlığını epeyce azaltıyor. Bu sayede neredeyse 600 kilometre kadar inanılmaz bir menzile sahip. Stella’nın güneş panelleri ile ürettiği enerji kendisine yettiği gibi fazlası bile var. Yani bir evin çatısındaki güneş panelleri gibi, elektrik ağına aktaracak kadar fazladan enerji bile üretiyor.

Stella, dünya çapında güneş enerjili araçların yarıştığı World Solar Challange etkinliğindeki “Sürüş” klasmanında büyük ödülü de kazanarak kendini ispatlamış bir tasarım. Hatta Stella, yarışmadaki tüm yol düzenlemelerine, kurallarına uygun ve plakası olan tek araçmış.

Dünyanın ilk güneş enerjili aile arabası Stella

Source: Dünyanın ilk güneş enerjili aile arabası Stella

Source: Dünyanın ilk güneş enerjili aile arabası Stella

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.