Dünyanın En Hızlı Karakol Gemisi Katar’a Verildi

Dünyanın En Hızlı Karakol Gemisi Katar’a Verildi

Bir Türk firması dünyanın en hızlı karakol gemisini yaptı. Yapılan gemi Ulaştırma ve Denizcilik Bakanının da katılımıyla birlikte Katar’a teslim edildi. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ise açılış töreninde konuşma yaptı.

Katar ile Türkiye arasında gerçekleşecek her türlü anlaşmaların dostluk bağlarını daha da kuvvetlendireceğini bildirdi. Arslan yaptığı açıklamalarında bir de şundan bahsetti. “ İstanbul ve Antalya arasında demiryolu ulaşımını yakında başlatmayı düşünüyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Proje üzerinden değerlendirmeleri yapacağız” dedi.

Konuşmasında genellikle gemi sektörü ve ihracatından bahseden Ahmet Arslan, 2017 yılının ilk 11 ayında, 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerinden bahsetti. 2018 yılında ise bu tren inşaatına başlatmayı düşündüklerinden bahsetti.

Katar ile yaptığı anlaşmasında toplam 17 geminin inşaatını gerçekleştirip, bunu Katar’a satacak olan Karadenizli Kalafatoğlu ailesini Bakan tebrik etti. Sözlerinde onlara da yer verdi. Bakan Arslan, bu anlaşmanın öneminin büyük olduğunu ve iki ülke arasında kurulacak olan dostluk ve iyi niyet köprüsü görevini gördüğünü söyledi. Üretilen gemiler için tamamen bir mühendislik harikası olduklarını söyleyen Arslan, tek bir tuşla gemiyi rahat hareket ettirebildiklerinden bahsetti. Yüksek manevra kabiliyetinin bulunduğunu ve bu gemiyi üreten ülke olmaktan da büyük gurur duyduğunu söyledi. Artık askeri gemi üretimine de geçildiğinden ve bundan dolayı da askeri gemide dışa bağımlılıktan kurtulduğumuzu belirtti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.