Dünyadan soğuk zincir haberleri

Dünyadan soğuk zincir haberleri

Maersk ; Reefer konteyner navlunlarını Ocak 2013’de artırıyor Mearsk CEO’su bay Soren Skou ; Ocak 2013 tarihinden itibaren 40 feet  reefer konteyner...

Dünyadan soğuk zincir haberleri

Maersk ; Reefer konteyner navlunlarını Ocak 2013’de artırıyor

Mearsk CEO’su bay Soren Skou ; Ocak 2013 tarihinden itibaren 40 feet  reefer konteyner navlunlarının global pazarda konteyner başına 1500 usd artacağını söyledi. Soğuk zincir konulu konferansta sunum yapan yetkili bunun küresel  olarak %30 artış anlamında olacağının altını çizdi.

Bu artışa sebep olan nedenlerin başında yakıt maliyetlerinin artması kadar soğuk zincir lojistiği alanında özellikle üreticilerden, zincir marketlerden gelen yoğun talep üzerine reefer konteyner yatırımına gidilecek olması yatmaktadır. Gelecek üç yılın büyüme oranları dikkate alındığında 50 bin adet  40 feet reefer konteyner ihtiyacı olduğunu açıklayan  Bay Skou bu miktarı yükleyecek gemi kapasitelerinin arttırılması için de 7-8 milyar dolar yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak; freshplaza

Dünyadan soğuk zincir haberleri

 İsviçre: Migros ekolojik taşıma projesi başladı

İsviçreli perakendeci Migros, karayolu taşımacılığında CO2 emisyonların 2020 yılına kadar %8 azaltma hedefine yönelik “multimodal frigofrik” sevkiyatlarına başladı.

Kaynak;Freshplaza

 Kögel yeni şasesini tanıttı

İngiltere’de yapılan IAA Ticari Araç fuarında  gösterilen Multiplex sürgülü Kögel şase teknik Brüt Dara ağırlığı 41.000 kilogram ve beşinci tekerlek yükü 14.000 kg olup toplam  6,210 kilogram ağırlığındadır.

Dünyadan soğuk zincir haberleri

20, 30, 40 Ve 45 metrelik kutuları işleyecektir. Değişken, Dingil mesafesi en iyi beşinci ağır 20 metrelik konteyner taşıyan zaman tekerlek üzerinde daha fazla ağırlık ile yük yayılmasını sağlar.

KRONE yeni Cool Liner frigo dorseyi tanıttı

Krone ; Güney Avrupalı kullanıcıların  gereksinimlerini karşılamak için frigofrik kasalarının  ön,yan, tavan-taban ve kapı kalınlıklarını değiştirdi. Standart olarak yan duvar panel 65 mm kalınlığında, tavan 95mm,arka kapılar 90 mm olarak sunulmaktadır.

Dünyadan soğuk zincir haberleri

İç aydınlatmada LED kullanılmış, aydınlatma ve sıcaklık ölçme kabloları bir kanaldan geçirilmiştir. Kasanın arkası yoğun forklift girişine dayanıklı hale getirilmiştir  Cool Liner, HACCP sertifikalı olarak dağıtılmaktadır.

Dünyadan soğuk zincir haberleri

Almanya’dan yeni frigofrik treyler markası

Yeni Alman treyler üreticisi Burg Silvergreen ; yeni frigofrik  yarı römorkunu tanıttı.

Burg Silvergreen'ın yeni frigofrik  semi treyleri  ATP sertifikalı.

Thermo King’ten elektrikli frigorifik römork soğutucular

Thermo King yenilikçi ,sıfır emisyon yayan, frigofrik  römork soğutucusunun satışına başladı.

Dünyadan soğuk zincir haberleri

Sistemde R 744 gazı kullanılmakta olup   A/C iki kademeli Kompresör, değişken frekanslı gaz soğutucu ve Evaporatör üfleyicilerden oluşmaktadır,  60 db gürültü  düzeyine sahip olması nedeniyle  gece ve kentsel yerleşim alanları içinde kullanılabilecek  Piek standartlarıyla uyumludur.

Taner ATLATIRLAR – www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.