Dünya denizcilik tarihinde bir ilk: Tüm mürettebat kadın!

Dünya denizcilik tarihinde bir ilk: Tüm mürettebat kadın!

Uluslararası Kadınlar Günü'nü kutlayan Shipping Corporation of India (SCI), MT Swarna Krishna isimli bir gemiyi tamamı kadın denizcilerden oluşan mürettebat ile donatarak dikkat çekti.

Uluslararası Kadınlar Günü'nü kutlayan, hem ulusal hem de uluslararası hatlara hizmet veren gemileri işleten Shipping Corporation of India (SCI), MT Swarna Krishna isimli bir tankeri tamamı kadın denizcilerden oluşan mürettebat ile donatarak dikkat çekti.

Dünya denizcilik tarihinde bir ilk!

Böylece dünya denizcilik tarihinde ilk kez bir gemi, tamamı kadın denizcilerden oluşan bir mürettebatla sefere çıkacak. Şirketin amacının erkek egemen olan denizcilik sektördeki basmakalıp yargıların yıkılması olduğunun altı çizildi.

SCI'nin geçmişte, kadın denizcileri gemilerinde istihdam ettiği ve denizcilik eğitim enstitüsünde kadın öğrenciler için çeşitli girişimler gerçekleştirdiği biliniyor. Devlet tarafından işletilen şirketin başkanı H K Joshi, sefere çıkmadan önce gemiye binerek denizcilerin kadınlar gününü tebrik etti.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’na göre, uluslararası sefer yapan ticaret gemilerinde çalışan denizcilerin %1'ini kadın denizciler oluşturmakta. Bu rakama kruvaziyer gemileri de dahil edildiğinde, denizde çalışan kadın sayısı %7,5'e yükselmekte.

tum-murettebat-kadin2.jpgKAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum