DTO’ya AB’den hibe

DTO’ya AB’den hibe

Denizcilik sektörünün Türkiye’deki temsilcisi İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO), ''AB-Türkiye Odaları...

Denizcilik sektörünün Türkiye’deki temsilcisi İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO), ''AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı'' kapsamında ''Project BRIDGE'' başlıklı Avrupa Birliği projesi ile hibeye hak kazandı.

DTO toplantı salonunda yapılan projenin bilgilendirme toplantısında konuşma AB Delegasyonu Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölüm Başkanı Javier Menendez Bonilla, son 2,5 yıllık dönemde AB-Türkiye ilişkilerinde işlerin yolunda gitmediğini ve bu süreçte bir ilerleme kaydedilemediğini söyledi. Bu durumun ilerisi açısından bir belirsizlik oluşturduğunu anlatan Bonilla, Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığının da zor bir dönem olduğunu dile getirdi. Yeni döneme daha olumlu bakıyoruz diyen Bonilla, eğer Fransa engellediği bazı başlıkların açılmasına izin verirse, vize anlaşması gibi konularda bir ilerleme kaydedileceğine dikkati çekti.

Çok sayıda öğrenci ve akademisyenin AB projelerine katıldığını, 4 binden fazla Avrupalı öğrenci de Erasmustan yararlanarak Türkiye'de eğitim gördüğünü anımsatan Bonilla, ''Her şeye rağmen AB-Türkiye ilişkileri çok sıcak ilerliyor. Deniz ticareti AB ile Türkiye arasındaki ticaretin bel kemiğini oluşturuyor. AB'nin dış ticaretinin yüzde 90'ı deniz yoluyla yapılıyor. Türkiye'de deniz taşımacılığında AB ile uyum içinde olmak için son yıllarda önemli adımlar atıldı. Bu konuda 30 çeşit mevzuat Türk sistemine yansıtıldı'' diye konuştu.

''DTO'yu Avrupa'daki odalarla aynı seviyeye getireceğiz''

DTO Üyesi Başak Akdemir de, Project BRIDGE ile amaçlarının DTO'yu Avrupa'daki odalarla aynı seviyede çalışır hale getirmek ve onlarla arasındaki bağlantıyı kurmak olduğunu söyledi. Akdemir, projenin odanın yaptığı ilk Avrupa Birliği (AB) projesi olduğunu belirterek, bu projeleri bundan sonra Piri Reis Üniversitesinde değerlendireceklerini ifade etti.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ da, yeni kampüslerine taşındıklarında dünyanın birçok yerinden öğrenci ve eğitimciler alacaklarını anlattı.

Bangladeş, Myanmmar ve Sri -Lanka gibi ülkelerin denizcilik eğitimi konusunda kendilerinden yardım beklediğini dile getiren Sağ, ''İlerde dünya denizcilik eğitiminde Türkiye'nin saygınlığı artacak'' dedi.

DTO’ya AB’den hibe

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.