Dolmabahçe-Baltalimanı Tüneli ihaleye çıkıyor

Dolmabahçe-Baltalimanı Tüneli ihaleye çıkıyor

Maçka Parkı’ndan geçtiği için kamuoyunda tartışmalara neden olan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı tüneli 2 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanan  Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı hattı karayolu tünelleri bağlantı yolları inşaatının müşavirlik ve mühendislik hizmetleri ihalesi önümüzdeki ay yapılacak.

2 Ağustos günü İBB'nin Bakırköy'deki hizmet binasında yapılacak danışmanlık ihalesi “belli istekliler arasında” gerçekleştirilecek.  Danışmanlık hizmetinin süresi 720 gün olarak belirlendi. İhalede önce yeterli tecrübeye sahip adaylar ön yeterlilik başvurusunda bulunacak. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucu belirlenen kriterlere göre firmalar teklif vermeye davet edilecek.

İhale için hazırlanan özel teknik şartnameye göre danışman, yükleniciye ihale edilen tünel işi kapsamında yaptırılacak karayolu tüneli, yol, köprü, viyadük, altgeçit ve tüm sanat yapıları ile ilgili tüm kontrollük ve danışmanlık hizmetlerini yerine getirmekle sorumlu olacak. Danışmanın vereceği danışmanlık ve kontrollük hizmetleri, proje ve inşa çalışmaları ile koordineli olarak yürütülecek.


SÜRE UZAMASINA KARŞI ÖNLEM

Danışman, projelerde maliyet artışına veya ileride işin yapımı esnasında haksız ek maliyet taleplerine, süre uzatımı veya yeni fiyatlara yol açabilecek hususların olup olmadığını inceleyecek.

AĞAÇLAR TAŞINDI

Dolmabahçe – Levazım Tüneli; Piyalepaşa-Dolmabahçe Tüneli çıkışından başlayarak, Ortaköy Vadisi'nde son bulacak.

Tünel projesi tamamlandığında; Taksim ve Kabataş yönünden gelen araçlar, Beşiktaş Meydanı, Çırağan Caddesi, Yıldız Yokuşu ve Esentepe trafiğine girmeden Zincirlikuyu-Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabilecekler. İki tüp olarak inşa edilecek tünelin toplam uzunluğu 7 bin 800 metre olacak. Tünel bittiğinde Dolmabahçe-Levazım arasındaki 70 dakikalık yol 5 dakikaya inecek. Tünel çalışmasının bir bölümünün yapıldığı Maçka Parkı'nda 199 ağaç inşaat için taşınmıştı. Vatandaşlar inşaat sırasında Maçka Parkı‘na sahip çıkmak için bir çok eylem yapmıştı. Maçka Parkı'ndan sökülüp Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı'na taşınan ağaçların kuruması da tepkilere neden olmuştu.

Sözcü

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.