Dolce More teknesi denizle buluştu

Dolce More teknesi denizle buluştu

 Bodrum'un İçmeler Mevkisi'ndeki Neta Tersanesi'nden kızaklar yardımıyla denize indirilen 40 metre uzunluğundaki 12 kişi kapasiteli "Dolce Mare" isimli...

 

Bodrum'un İçmeler Mevkisi'ndeki Neta Tersanesi'nden kızaklar yardımıyla denize indirilen 40 metre uzunluğundaki 12 kişi kapasiteli "Dolce Mare" isimli teknede 6 lüks kabin bulunuyor. Dış kısmının vernik yerine boya ile boyandığı teknede, 4 kabinde jakuzi bulunuyor. İç kısmı daha çok motoryatı andıran teknenin her kabininde Led Tv, müzik sistemi, sinema sistemi, DVD oynatıcı, ipod bağlantısı ve mini bar mevcut.

Teknede ayrıca 2 kabinde farklı konsept oluşturularak yuvarlak yatak modeli uygulanmış, 2 kabinde ise double ve single olan yataklar isteğe göre birleştirilip king size yatak yapılabilecek şekilde dizayn edilmiş.

Teknenin sahibi Tuncay Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, teknenin yaklaşık 1. 5 yılda, 2 milyon Avro'ya mal olduğunu söyledi. Teknenin üretiminde kullanılan parçaların yüzde 95'inin Türk yapımı olduğunu belirten Karakaya,

"Tekne deniz turizminde kullanılacak. Tekneyi günlük kiralama fiyatı mevsimine göre 3 bin ila 7 bin Avro arasında değişiyor. Tekneyi 15 hafta değerlendirmemiz lazım" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'da üretilen tekneleri dünya markası yapmak istediklerini söyledi. Bu nedenle yurtdışında çeşitli fuarlara katıldıklarını anlatan Kocadon, "Tersanecilere bu sektörün ayakta kalması için her türlü desteği vermeye hazırım. Sektöre biraz sıkıntı yaşıyor. Ama bu konuda kendimizi de biraz suçlamamız gerekiyor. Kendi yarattığımız markayı iyi tanıtamıyoruz. Tanıtıma ve pazarlamaya biraz daha önem vererek teknelerimizi dünya pazarında tanıtmalıyız" dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.