Doğuş Otomotiv müdürleri üniversite'de

Doğuş Otomotiv müdürleri üniversite'de

Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampusünde “Yönetim Gelişim Akademisi” adı ile özel olarak hazırlanan Mini MBA programına katılan Doğuş Otomotiv...

Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampusünde “Yönetim Gelişim Akademisi” adı ile özel olarak hazırlanan Mini MBA programına katılan Doğuş Otomotiv yöneticileri, şirket yönetim simülasyonlarından değişim yönetimine kadar pek çok alanda eğitim alıyor.  

Türkiye’nin en büyük otomotiv distribütörü olan Doğuş Otomotiv sürdürülebilirlik, sürekli gelişim ve eğitim vizyonu doğrultusunda yeni bir öğretim seferberliğine imza atıyor. Sabancı Üniversitesi işbirliği ile Yönetim Gelişim Akademisi adıyla başlatılan bu eğitim programının hedef kitlesi Doğuş Otomotiv müdürleri. Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto’da görev yapan 54 müdür içeriği özel olarak hazırlanan mini bir MBA programı eğitimi alıyorlar. Katılımcılar, iş hayatının ve bireysel gelişimin harmanlandığı tam gün eğitim süresince Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla Kampusü’ndeki tüm aktivitelerden de yararlanabiliyor. Böylece ayda bir gün bile olsa üniversite yaşamına geri dönme şansı yakalıyorlar.

Yönetim Gelişim Akademisi, Şirket içi ortak kültürün oluşmasına katkı sağlıyor

Doğuş Otomotiv’de müdür pozisyonunda bulunan yöneticilerin, eğitimlerde uzmanlık farkına bakılmaksızın bir arada aynı yöne bakma fırsatı yakaladıklarını belirten Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, “Yönetim Gelişim Akademisi programı sadece yöneticilerimizin sürekli gelişimini desteklemekle kalmıyor; şirket içi iletişimin de çok daha iyi bir seviyeye gelmesine katkıda bunuyor” diyerek programın önemini vurguladı. Eğitimlerde heterojen grupların oluşturulduğunu belirten Bilaloğlu, böylelikle şirket iş sürecinde bir araya gelemeyecek farklı birimlerden yöneticilerin eğitimlerde bir araya geldiklerini belirterek, bunun da ortak bir şirket kültürü ve bilinci yaratma konusunda fayda sağladığına dikkat çekti.

Eğitimden dolaylı olarak toplam 1800 kişi faydalanıyor

Doğuş Otomotiv olarak, her türlü eğitim ve gelişim programını yöneticilerin fikrine başvurarak tasarladıklarını söyleyen Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, mini MBA fikrinin sahibinin de bu programa katılan kişiler olduğunu belirtti. Ali Bilaloğlu, şöyle devam etti: “İnsan kıymeti stratejimiz doğrultusunda müdür pozisyonundaki çalışanlarımızı kendi uzmanlık alanlarında bilgili ve yetkin kişilerden seçiyoruz ve onların sürekli gelişimini desteklemeyi çok önemsiyoruz. MBA programına katılan yöneticilerimiz aynı zamanda işi öğreten, şirkete bakış açısı kazandıran, yöneten, şirket kültürünü oluşturan ve şirketin çalışanlarına örnek olan kişiler.  Eğitimlere katılan bu 54 kişiye bağlı toplam 1800 kişi çalışıyor ve esasında biz bu eğitimden 1800 kişinin faydalandığını düşünüyoruz.”

Dersler internetten de izlenebiliyor

Bir yıl sürecek olan Yönetim Gelişim Akademisi eğitimleri, kampus ya da sınıflar dışında, Doğuş Otomotiv Turkuaz altyapı sistemi ile internet üzerinden de izlenebiliyor. Şirket, bu eğitimi gelecek yıllarda müdür pozisyonuna getirmeyi düşündüğü kişilerle devam ettirmeyi planlıyor. Ayrıca eğitimlerini tamamlayanlar için de gelecek yıldan itibaren her yıl 3 gün  hatırlatma eğitimleri verilmesi planlanıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.