Doğan Enerji Full’ün yüzde 60’ı için anlaştı

Doğan Enerji Full’ün yüzde 60’ı için anlaştı

Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Full Petrol ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 60’ını temsil...

Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Full Petrol ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 60’ını temsil eden hisse senetlerinin alımı ve devri konusunda “Hisse Alım ve Satım ve Şirketin Sevk ve İdaresine İlişkin Sözleşme” imzalandığı bildirildi.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, sermayesinde yüzde 99.99 pay sahibi oldukları Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Alıcı) ile Arista Yatırım ve Yönetim Holding A.Ş. arasında; bünyesinde ‘mülkiyeti ve işletmesi kendisine ait’ 24 adet, ‘işletmesi kendisine, mülkiyeti 3. kişilere ait’ 21 ve ‘Full’ markası altında bayilikle faaliyet gösteren 9 olmak üzere 54 istasyonu, 1’i akaryakıt ve LPG, 2’si sadece akaryakıt ve 2’si sadece LPG olmak üzere 5 terminali barındıran (ikisi mülk, üçü kiralık) Full Petrol ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 60’ını temsil eden hisselerinin alımı ve devri konusunda “Hisse Alım ve Satım ve Şirketin Sevk ve İdaresine İlişkin Sözleşme” imzalandığını bildirildi.

109 MİLYON DOLAR

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Alım bedeli, ‘pazarlık usulü’ kararlaştırılmış olup, devre konu hisse senetlerinin değeri 109 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Arista Yatırım ve Yönetim Holding A.Ş. (Satıcı) en geç ‘Kapanış’ tarihine (28 Aralık 2012) kadar Full’ün sermayesinin 175 milyon dolar karşılığı Türk Lirası’na artırılmasını  kabul ve taahhüt etmiştir. Söz konusu hisse senedi devir bedeli, ‘kapanış tarihi’nde nakden ve peşin olarak ‘Satıcı’ tarafa ödenecektir. Konuya ilişkin olarak, kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek bir  gelişme olduğu takdirde, gerekli açıklamalar yapılacaktır.”

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.