DHL’in Resilience360’ında yeni aşamaya geçildi

DHL’in Resilience360’ında yeni aşamaya geçildi

Kurumlara global afetlere hazırlıklı olmalarında yardımcı olan Resilience360’ın yeni versiyonu rut görselleştirme, ülkelere özel risk haritası ve global...

Kurumlara global afetlere hazırlıklı olmalarında yardımcı olan Resilience360’ın yeni versiyonu rut görselleştirme, ülkelere özel risk haritası ve global vaka raporları içeriyor.

DHL, sektöre liderlik eden risk yönetimi çözümü Resilience360 üzerinde yaptığı geliştirmelerle, risk yönetimini bir sonraki aşamaya taşıyor. 2014 yılının başında tanıtılan ve sektörde bir ilk olan Resilience360, müşterileri global olaylar ve riskler hakkında gerçek zamanlı olarak uyaran ve böylece aksaklıklara kısa sürede cevap vermelerini ve rakipleri karşısında avantaj kazanmalarını sağlayan uçtan uca bir tedarik zinciri risk yönetimi platformu.

Resilience360, ilk kez tanıtıldığı günden bu yana, Asya, Avrupa ve Amerika’da çok sayıda DHL müşterisi tarafından kullanıldı. Çözüm, en çok ilgiyi otomotiv sektöründen ve onun hemen ardından kimya, sağlık ve teknoloji sektörlerinden gördü.

DHL SupplyChain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı “Kurumsal tedarik zincirleri, günümüzde bölgesel olarak kümelenmiş durumda ve bölgeler hatta lokasyonlar arasında kopukluklar yaşanıyor.  Bu nedenle şeffaflık ve kontrol söz konusu olduğunda operasyonun ötesini görebilmek mümkün olmuyor. Böyle bir yaklaşım gündelik olarak işe yarayabilir ancak kriz durumlarında yönetilmesi imkansız hale gelir” diyor.

Resilience360 üzerinde yapılan iyileştirmeler sayesinde DHL müşterileri, nakliye yönetim sistemlerini Resilience360 ile entegre hale getirerek tedarik zincirlerini görsel hale getirebilecek. Böylece dünyanın dört bir yanında ilerleyen nakliye süreçlerinin son durumunu ve konumunu görebilecekler. Böylece aksamalara yol açan çeşitli olaylar ile taşıma süreçleri arasındaki korelasyonu ve düzeltici aksiyon alınması gereken bölgeleri kolaylıkla belirleyebilecekler. Çözümde ayrıca ülkelere özel bir risk sayfası da yer alıyor ve müşterilere tedarik zinciri risk skorlarını ve vaka trendlerini listeliyor. Global bir vaka raporu da, haftalık tedarik zinciri risk bülteni “360º INSIGHTS” kapsamında abonelere ücretsiz gönderiliyor.

YENİ RAPOR TEDARİK ZİNCİRLERİNDEKİ GÜÇLÜKLERİ TANIMLIYOR

Resilience360’a yeni eklenen özelliklerin yanı sıra, DHL yeni yayımladığı ‘whitepaper’ ile yaşanan hızlı küreselleşme sonucu aksaklıkların hiç olmadığı kadar büyük risklere neden olduğu bir dünyada tedarik zincirlerinin de son derece yalın, karmaşık ve son derece geçişli bir hal aldığını vurguluyor. ‘Yeni nesil LLP: öngörülmesi imkansız bir ortamda yeni ticari değer yaratmak’ başlıklı rapor, tedarik zinciri yöneticilerinin lider lojistik tedarikçileri (LLP) ile işbirliğine giderek alternatif verimlilik ve esneklik çözümleri aradıklarını vurguluyor. Yapılan bu ortaklıklar tek seferlik çözümler olmaktan ziyade artık getirilen tedarik zinciri çözümleri ve teknolojik yetkinliklerle rekabet avantajı ve büyüme sağlayan stratejik ortaklıklar haline geldi.

VAKA İZLEME REKABET AVANTAJI SAĞLIYOR

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sonucu yaşanan düşüş, Ebola krizi gibi İzlanda’dadakiBardarbungaVolkanı’ndan yayılan kül bulutu 2014’te Resilience360 tarafından izlenmek üzere seçilen önemli olaylardı. Volkan patlaması öngörülemediği için durumun ciddiyeti ve alarm seviyeleri sürekli değişiyordu. Resilience360’ın neredeyse gerçek zamanlı olarak sağladığı bilgiler ve global harita özellikleri, DHL müşterilerinin farklı bölgelerde bulunsalar bile tedarik zincirinde farklı noktalarda uçuş iptalleri gibi nedenlerle oluşabilecek zincirleme aksaklıkları öngörebilmesine ve durdurabilmesine olanak tanıdı.

DHL SupplyChain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı şunları ekliyor: “Müşterilerimizin stratejik ortağı olarak onlara global ölçekte tedarik zinciri yönetimi için gerekli olan şeffaflığı sağlıyoruz. Resilience360 gibi uygulamalar bunun bütünleşik bir parçası. Ayrıca DHL’in müşterilerine sunduğu risk yönetimi bülteni de rakiplerinden bir adım önde olmalarına yardımcı oluyor. Marsilya’da yapılan bir grevden Asya’da yaşanan sınır çatışmalarına kadar tüm dünyada yaşanan olayları takip ediyor ve rakiplerin göremedikleri fırsatlardan yararlanarak durumu avantaja çevirebilmeleri için birlikte çalışıyoruz. Müşterilerimizin her zaman bir adım önde olabilmesi için tedarik zinciri konusundaki en iyi risk yönetimi çözümlerine yatırım yapmaya ve yenilikler geliştirmeye devam edeceğiz.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.