DHL kapasitesini iki katına çıkarıyor

DHL kapasitesini iki katına çıkarıyor

Uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılığında dünya lideri olan DHL Express, artan gönderi hacmini dikkate alarak Almanya’nın Leipzig şehrindeki...

Uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılığında dünya lideri olan DHL Express, artan gönderi hacmini dikkate alarak Almanya’nın Leipzig şehrindeki Avrupa Aktarma Merkezi’nin kapasitesini 2 katına çıkarıyor. Şirket, yaklaşık 44 bin m² alana sahip ek depolama, tasnif ve hizmet alanı inşa etmek için 150 milyon Avroluk yatırım yapacak.

Geçtiğimiz ay başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, yeni bir gönderi tasnif sistemi de kurulacak. Yeni sistem ile aktarma merkezinin işleme kapasitesi yüzde 50 oranında artırılarak saatte 150 bin gönderinin üzerine çıkacak. Kapasitesi artırılmış yeni Avrupa Aktarma Merkezi’nin 2014 sonuna doğru hizmete girmesi planlanıyor.

Uluslararası ticaret artıkça aktarma merkezleri büyüyor

DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, geçtiğimiz yıl Türkiye’de, Trakya Bölgesi’nin gönderilerinin toplandığı Hadımköy Merkezi’nin kapasitesinin de 1 milyon Avro’luk yatırımla artırıldığını hatırlatarak, “Uluslararası ticaret artıkça DHL ağlarındaki gönderi hacimleri de artıyor. Leipzig’deki Avrupa Aktarma Merkezi, DHL ağının omurgasını oluşturan üç küresel aktarma merkezinden biridir. Müşterilerimizin ticaret hızlarını artırma ve aynı zamanda dünya ticaretinin daha hızlı ve güvenli ilerlemesi adına tüm merkezlerimizde kapasite artırma ihtiyacı hissediyor ve bunu hayata geçiriyoruz. Yakın zamanda Türkiye’de çok önemli bir diğer hizmet merkezi olan Ankara Hizmet Merkezimizin de yeni artırılmış kapasitesi ile açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışma ile Leipzig’de bulunan Avrupa Aktarma Merkezi’ne, 40 bin m² alana sahip yeni bir depo eklenirken, kamyonlar için bir park alanı ile yaklaşık 4 bin m²’lik ofis alanı da inşa edilecek. Genişleme sayesinde yaklaşık 400 kişilik yeni istihdam da yaratılacak. DHL’in GoGreen programı kapsamında, yeşil teknolojileri de bünyesinde toplayacak olan tesis, şirketin faaliyetlerinde çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığını da pekiştirecek. Planlanan yatırım ile DHL’in bugüne kadar Leipzig Aktarma Merkezi’ne yaptığı toplam yatırım 510 milyon Avronun üzerine çıkmış olacak.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.