DFDS’ten açıklama: Önlemleri aldık, operasyonlar sürüyor

DFDS’ten açıklama: Önlemleri aldık, operasyonlar sürüyor

Türk nakliyecilerini Ro-Ro yoluyla Avrupa’ya ulaştıran DFDS, Koronavirus için aldıkları önlemleri sıralayarak, lojistik kuruluşlarımızın operasyonlarını Avrupa’da mevcut olan şoför güçleriyle sürdürmelerinin altını önemle çizdi.

İşte DFDS Akdeniz İş Birimi’nin açıklaması:

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 / koronavirüs salgınının ülkemizde de etkisini göstermesinin ardından sağlık politikamız uyarınca çalışanlarımız ve siz değerli müşterilerimiz/sürücülerimizin sağlığı adına faaliyet göstermiş olduğumuz tüm liman sahaları ve liman araç gereçleri dezenfekte edilmiş olup, koruyucu tedbirler kapsamında liman girişlerindeki sağlık kontrolleri ve liman içerisindeki kişisel dezenfektan uygulamalarımız arttırılmıştır.

 İşlerimizi aksaklığa uğratmadan ve çalışanlarımızın genel sağlığını gözeterek yürütebilmek adına kapalı ofislerde mümkün mertebe az sayıda personelle çalışmayı ve gerekirse evden çalışmayı teşvik etmekteyiz. Sahadaki arkadaşlarımız ise yüksek önlemler altında görevlerine devam etmektedirler.

 Gemilerimizin seferleri şu an için herhangi bir aksaklık olmaksızın sürmektedir. Operasyonel süreçlerimizde uçak operasyon hatlarımızın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu koruyucu-tedbir kararlarıyla geçici süreliğine askıya alınması nedeniyle sizler için alternatif ve anlık uçuş rotaları çizmekteyiz. Ancak belirtmek isteriz ki, uçuş operasyonlarının sürekliliğinde dış etkenler kaynaklı kısıtlama ya da durdurmalar yaşanabilir. Italya’ya şoför ve araç giriş çıkışlarını azaltmak amacıyla tren seferlerimizi de arttırmış bulunmaktayız. Bu bağlamda, refakatsiz araç taşımacılığını kolaylaştırmak için kullanabileceğimiz tüm intermodal taşımacılık araçlarını yakından takip ediyoruz.Bu bağlamda, refakatsiz araç taşımacılığını kolaylaştırmak için kullanabileceğimiz tüm intermodal taşımacılık araçlarını yakından takip ediyoruz.

 Türkiye ve Avrupa arasındaki şoför transferleri devam etmektedir ancak yaşanan sürece paralel olarak her gün artan kısıtlama ve önlemleri değerlendirdiğimizde, aşağıdaki önerileri bilgilerinize sunmak isteriz. Halihazırda Avrupa’da bulunan şoförlerinizin yeterli kalma süresine sahip vizeleri mevcutsa ve sağlık riski bulunmuyorsa, Avrupa’da kalmaya devam etmelerini önerebilirsiniz. Eğer, şoförleriniz Türkiye’ye dönüş yapacaksa, genel toplum sağlığı adına almaları gereken kişisel önlemler konusunda onları bilgilendirmeniz önem arz etmektedir. Kişisel koruyucu önlemlerin alınmaması halinde oluşabilecek riskleri ve problemler karşısında herhangi bir yükümlülüğümüzün bulunmadığını ifade etmek isteriz. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bireylerin COVID-19’dan korunabilme şartlarını https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19 ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın http://www.mfa.gov.tr/koronavirus-salgini-ile-mucadele-14-3-2020.tr.mfa
linkinde bulabilirsiniz.

DFDS şoförlerin ve kargoların geçişinden emin olmak amacıyla Türkiye ve Avrupa’da resmî yetkililer ile çalışmaktadır ancak artış gösteren kısıtlamaları göz önüne alarak herhangi bir garanti veremeyeceğimizi hatırlatırız. Şoförlerinizi transfer etmemenizi ve operasyonlarınızı Avrupa’da mevcut olan şoför gücünüzle sürdürmenizi şiddetle öneriririz. Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları doğrultusunda Avrupa’dan gelen şoförlerin 14 gün sosyal hayattan izole olması konusu hassasiyet taşıyor. Eğer şoförlerinizi transfer ediyorsanız 14 gün izole olmaları konusunda maksimum özeni göstermenizi ve gereken önlemleri almanızı tavsiye ederiz.
Süreç boyunca birtakım gecikmeler ve hizmet aksaklıkları meydana gelebilir. Müşterilerimiz ve yetkililerle sabırlı bir şekilde çalışarak tüm sorunların ivedilikle çözülmesi gayretinde olacağız.

 Saygılarımızla,
DFDS Akdeniz İş Birimi

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.