Densay Denizcilik Grubu, krizi fırsata çevirmeyi başardı!

Densay Denizcilik Grubu, krizi fırsata çevirmeyi başardı!

Densay Denizcilik Grubu, krizi fırsata çevirmeye devam ediyor. Densay Denizcilik son iki senede aldığı ikinci el gemiler ve Çin'e verdiği yeni gemi inşa siparişleriyle birlikte, 745 bin 846 DWT taşıma kapasitesine sahip 12 gemilik bir filo kurdu.

Tayfun Günerhan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üslendiği Densay Denizcilik Grubu, krizi fırsata çevirmeye devam ediyor. Densay Denizcilik son iki senede aldığı ikinci el gemiler ve Çin'e verdiği yeni gemi inşa siparişleriyle birlikte, 745 bin 846 DWT taşıma kapasitesine sahip 12 gemilik bir filonun sahibi oldu. Densay Denizcilik, geçen yıl Güney Koreli denizcilik şirketlerinden aldığı iki supramaxın ardından yeniden filosunu genişletiyor. İstanbul merkezli Densay Denizcilik, Chang Myung Shipping'in (CM Shipping) borçları nedeniyle el konulan dört gemisinden iki tanesini satın alarak filosuna kattı. 57 bin DWT taşıma kapasitesine sahip olan 2010 yapımı M/V CS Champ ve M/V CS Azalea isimli kuruyük gemilerine, toplam 13 milyon 500 bin dolara ödeyen Densay Denizcilik, gemilerin isimlerini M/V SSI Expedition ve M/V SSI Invincible olarak değiştirdi. Deniz Haber Ajansı kayıtlarına göre, Densay Denizcilik geçtiğimiz yıl ikinci el, iki gemi daha da filosuna ekledi. Densay 2016 yılında 8 milyon 750 bin dolara 56 bin DWT taşıma kapasiteli 2005 yapımı M/V Nemtaş 4 adlı gemiyi, İş Bankası'nın iştiraki NEMTAŞ Nemrut İşletmeleri'nden satın alarak filosuna katarken, gemiye M/V SSI Nemesis ismini verdi.

2016 yılında aldığı diğer gemi ise 61 bin 200 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V Western Narvik. Densay filosunda M/V SSI Triumph adıyla faaliyet gösteren gemi, 2014 yılında inşa edildi. Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, Tayfun Günerhan tarafından kurulan Densay Denizcilik, son iki senede satın aldığı gemilerle filosunu 745 bin 846 DWT taşıma kapasitesine sahip 12 gemiyi çıkardı. Densay Denizcilik Grubu bünyesinde faaliyette bulunan, Atlantis Gemi İşletmeciliği, Densay Gemi Kiralama ve Dubai merkezli Densay Shipping & Trading DMCC Şirketleri, İstanbul'da aynı adreste bulunuyor. Densay Denizcilik Şirketi'nin filosunda, handymax, ultramax, kamsarmax'a kadar geniş bir yelpazeye sahip gemiler bulunurken, bu gemiler 2002 ile 2016 yılları arasında inşa edildi. Densay, Çin merkezli CSC Jinling Tersanesi'ne sipariş ettiği 81 bin 600 DWT'luk M/V SSI Excellent isimli kamsarmax tipi gemiyi üç ay önce teslim alırken, ikizi olan M/V SSI Formidable isimli gemiyi ise bu sene içinde teslim almayı planlıyor.

DENSAY DENİZCİLİK GRUBUNUN KONTROL ETTİĞİ GEMİLER

SSI PRIDE

SSI CHALLENGER

SSI AVENGER

SSI NEMESIS

SSI INVINCIBLE

SSI VICTORY

SSI GLORIOUS

SSI DIGNITY

SSI EXCELLENT

SSI TRIUMPH

SSI EXPEDITION

SSI FORMIDABLE

(DenizHaberAjansı)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.