Denizin devleri, nakliyeciyi bypass mı ediyor?

Denizin devleri, nakliyeciyi bypass mı ediyor?

Avrupa ve Hindistan'daki nakliye kaynaklarına göre, konteyner nakliye hatları, nakliyecileri ithalat ve ihracat şirketlerinden uzaklaştırmak ve taşıtanla doğrudan bir ilişki içine girmek için çevrimiçi platformlarını kullanıyor.

Nakliye komisyoncularının raporları, COSCO, CMA CGM, Maersk ve Hapag-Lloyd'un, doğrudan dijital platformlar aracılığıyla veya ev konşimento düzenlenmesi yoluyla nakliyecilere doğrudan erişim elde etmeyi amaçladığını iddia ediyor.

Adını vermek istemeyen bir lojistik şirketi yetkilisi, taşıyıcıların boş konteynerleri ülkelerinden “tahliye ettiklerinden” ve onları boş ekipman bırakmadan bıraktıklarından, nakliye komisyoncularının müşterilerine hizmet vermesini zorlaştırmak istediğinden şikayet etti.

Container News'e, konuşan bir Avrupalı ​​nakliye firması COSCO Logistics'in doğrudan şirketi ile rekabet ettiğini ve Çin'den Birleşik Arap Emirlikleri'ne bir müşteri için kargo göndereceklerse, hat için istenenin dışında, hem göndericinin hem de alıcının adını içeren konşimentoyu da talep ettiklerini söyledi.  Bunun portföylerini paylaşmak anlamına geldiğini söyleyen nakliye firması yetkilisi, “COSCO artık kendi ev konşimentolarını çıkarıyor, bu bizim fırsatlarımızı sınırlıyor" dedi ve Maersk'in benzer hamleler yaptığını da ekledi. Nakliyeci, yalnızca bu nedenden ötürü, “hem Maersk, hem de COSCO’yu kullanmaktan kaçınmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Nakliye firmaları birçok müşterisini kaybetti”

Bu arada, Asya Pasifik bölgesinde, lojistik kaynak yönetimi şirketi GoComet, taşıyıcıların çevrimiçi dijital platformlarını nakliye şirketlerini atlamak için tanıttığını ve bu örnekte hem Maersk hem de Hapag-Lloyd adını verdiğini söyledi.

GoComet CEO'su Gautam Jain'e göre, taşıyıcılar bir süredir nakliyecileri çevrimiçi portallar aracılığıyla doğrudan hatlarla rezervasyon yapmaya teşvik ediyor ve bazı müşteriler bu şekilde kaybedildi.

Bununla birlikte Jain, "Birçok gönderici daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş bir hizmet aldıkları için nakliye şirketlerini kullanmayı tercih ediyor” açıklamasını sözlerine ekledi.

Kaynak: CONTAINERNEWS

ÇEVİRİ: Selçuk ONUR / ÖZEL

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.