Denizde sallanmayan katamaran üretildi

Denizde sallanmayan katamaran üretildi

Manavgat Çobanyıldızı Yat ve Tekne Üretim Tesisleri'nde üretilen kataramanın ilk deneme sürüşü gerçekleştirildi. Yat ve tekne üretim tesisleri sahibi...

Manavgat Çobanyıldızı Yat ve Tekne Üretim Tesisleri'nde üretilen kataramanın ilk deneme sürüşü gerçekleştirildi. Yat ve tekne üretim tesisleri sahibi Ramazan Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, katamaranın sallanmaması için tabanının bilyeler üzerine kurulduğunu anlattı. Katamaranın yaklaşık 600 bin avroya mal olacağını belirten Taş, geliştirdikleri teknikle deniz ve ırmakta yolculuk edenlerin deniz tutması yaşamayacaklarını ifade etti.

İki ay içinde tamamlanması planlanan katamaranın 150 beygir gücünde olduğunu kaydeden Ramazan Taş, deniz aracının 20 deniz mili hıza ulaşabildiğini açıkladı. Taş, Alman mühendis Ivan Klaus'un tasarımını ve projesini yaptığı katamaranda kullanılan tekniğin patentini de aldıklarını söyledi.

Ivan Klaus da Manavgat'ın gemi ve tekne yapımında iyi konumda olduğunu, bu kataramanla Manavgat'ın daha fazla tekne, yat ve kataraman siparişi alacağını kaydetti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.