Denizde "0" emisyon dönemi: İlk elektrikli yük gemisi suya iniyor

Denizde "0" emisyon dönemi: İlk elektrikli yük gemisi suya iniyor

Japonya, yaklaşık 9,3 milyon dolarlık bir maliyete üretilen dünyanın ilk elektrikli yük gemisi ‘Asahi Tanker'in Mayıs ayına kadar denize inerek göreve başlayacağını açıkladı.Asahi gemilere yakıt ikmali yapacak.

Japonya, 2050 yılına kadar sıfır emisyona ulaşma hedefi kapsamında dünyanın ilk elektrikli yük gemisi 'Asahi Tanker'i Mayıs ayı gelmeden denize indireceğini açıkladı. Yaklaşık 9,3 milyon dolarlık bir maliyetle üretilen 'Asahi Tanker'in, gemilere yakıt ikmali yapacağı ifade edildi. Sıfır karbon emisyonu yapan elektrikli geminin, diğer gemilere fosil yakıt taşıyarak kendi içinde bir paradoks yaratması ise dikkat çekti.

Aksam.com.tr'nin Hellenic Shipping News'den aktardığı habere göre; Asahi Tanker, "Tokyo Electric Power" tarafından Kawasaki'nin ana endüstriyel bölgesine inşa edilen bir şarj noktasında şarj edilecek. 62 metre uzunluğunda olan gemi, 3,480 kWh güç üretecek. Bu güç, halihazırda piyasada satışta olan elektrikli otomobillerin ürettiği gücün yaklaşık 100 katına karşılık gelecek.

ASAHI TANKER, TEK SEFERDE 1 MİLYON LİTRE GEMİ YAKITI TAŞIYABİLECEK

Geminin lityum iyon bataryaları, 'Asahi Tanker'e saatte yaklaşık 19 kilometre seyir hızında 100 kilometre menzil sunacak. Bununla birlikte Asahi Tanker, tek seferde 1 milyon litre gemi yakıtı taşıyabilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.