"Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Girişimcilik”

"Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Girişimcilik”

“Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Denizcilik Sektöründe Girişimcilik” içerikli konferans, Tuzla’da denizcilik ve gemi inşa eğitimi veren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye Ulusal Ajansı desteği, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibe ile Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’nin koordinatörlüğünde yürütülen “Searching the Extensive Application at Maritime Protocol kısa adıyla SEAMAP” başlıklı Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) projesi kapsamında “Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Denizcilik Sektöründe Girişimcilik” içerikli konferans, Tuzla’da denizcilik ve gemi inşa eğitimi veren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Türkiye’den Tuzla Kaymakamlığı (www.tuzla.gov.tr), Türk Loydu (www.turkloydu.org),  İspanya’dan Sea Teach (www.sea-teach.com), Polonya’dan Danmar Computers (www.danmar-computers.com.pl), Romanya’dan Constanta (Köstence) Denizcilik Üniversitesi’nin yer aldığı, LAM Lyonel A. Makzume Şirketler Grubu (www.lam-world.com) bünyesinde Kabataş - İstanbul’da Gemiadamı İşe Alım ve Yerleştirme kuruluşu olarak hizmet veren Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (www.lucentmaritime.com) koordinatörlüğünde yürütülen SEAMAP Projesi kapsamında “Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Denizcilik Sektöründe Girişimcilik” içerikli konferans, 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Tuzla Kaymakamlığı’nın organizasyonu ile gerçekleştirildi. 

photo10.jpgBu etkinlikte, proje uzmanları tarafından projenin fikri çıktıları olarak geliştirilen "Denizcilik Kariyer Platformu ve Denizcilik Sektörü için Girişimcilik Eğitimi Materyali"nin  tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyeti gerçekleştirildi. Denizcilik ve gemi inşa sektöründen önemli yetkililerin katıldığı etkinlikte tanıtımı yapılan denizcilik kariyer platformu www.see4sea.com, mesleki eğitim ve iş hayatı arasındaki bağlantının güçlendirilmesine önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir.

Konferansın sunumunu ve moderatörlüğünü Tuzla Kaymakamlığı’ndan Proje Uzmanı Yalçın Kuzören yaptı. Konferans, yerli ve yabancı katılımcılardan yoğun bir ilgi gördü. Konferans, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Sn. Türker Poyraz’ın hoş geldiniz konuşması ile başladı. Ardından Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cem Melikoğlu, konuşmasında Türk Loydu’nun ortak olarak yer aldığı SEAMAP projesine katılan tüm ortaklara ve paydaşlara teşekkür etti. Projenin denizcilik sektörü için önemli etki yarattığından bahsetti. Gelecekteki işbirliğinin sürmesi temennisiyle sözlerine son verdi.

Konferansta LAM Şirketler Grubu bünyesinde merkezi Kabataş - İstanbul’da bulunan Türkiye’nin ilk MLC sertifikalı Gemiadamı İşe Alım ve Yerleştirme kuruluşu olarak hizmet veren Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’nin genel müdür asistanı Duygu Karasu, "Denizcilikte Kariyer Fırsatları" ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Sonradan sırasıyla, İspanya’dan Sea Teach genel müdürü Silja Teege, Köstence Denizcilik Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Alexandru Micu, Türk Loydu Teknik ARGE müdürü Doğan Öztekin, Tuzla Kaymakamlığı Proje Üretim ve Yönetim Merkezi Birim Yöneticisi Serap Kırdar Kuzören hem kendi kurumlarını tanıtıcı hem de projeye ve proje çıktılarına verdikleri katkılardan bahseden sunularını gerçekleştirdiler.

Proje uzmanı Yalçın Kuzören, SEAMAP projesinin amaçları, fikri çıktıları ve proje süresince yapılan çalışmaları ve faaliyetleri içeren ayrıntılı bir sunu gerçekleştirdi. Yapılan sunuların ardından katılımcılar ve proje uzmanları ile soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Fuaye alanında gerçekleştirilen ikram ve değerlendirmeden sonra konferans sona erdi.

Proje ve proje çıktıları hakkında ayrıntılı bilgiye www.projectseamap.eu | www.see4sea.com  adreslerinden ve sosyal medyadan (www.facebook.com/SeamapProject) ulaşabilirsiniz.

photo03.jpgphoto04.jpgphoto06.jpg

photo12.jpgphoto13.jpgphoto30.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.