Denizciler Mersin’de dijital dönüşüm için buluşuyor

Denizciler Mersin’de dijital dönüşüm için buluşuyor

Deniz araştırmaları, taşımacılığı, biyoteknolojisi, yetiştiriciliği, avcılığı, turizmi, madenciliği ve enerjisini kapsayan deniz sektörleri, 1 Temmuz'da Mersin’de düzenlenecek, “Deniz 4.0 Sinerji Buluşması”nda bir araya geliyor.

AG Marine Solutions tarafından koordine edilen Deniz 4.0 Sinerji Buluşması 1-4 Temmuz 2018 tarihlerinde Divan Mersin’de gerçekleştirilecek.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda gerçekleşecek buluşmada; deniz araştırmaları, taşımacılığı, biyoteknolojisi, yetiştiriciliği, avcılığı, turizmi, madenciliği ve enerjisini kapsayan deniz sektörleri, dijital/teknolojik dönüşüm stratejilerini değerlendirmek üzere bir araya gelecek.

Denizcilik sektörlerinde uygulaması olan teknoloji şirketleri, teknolojiye sektörel bilgi sağlayan Ar-Ge merkezleri ve teknoloji kullanıcısı özel sektörden oluşan etkinlik panellerinde 36 yerli kurumdan 54 uzman yer alıyor. Katılımcılar panellere teknoloji, Ar-Ge veya sektörel tecrübelerini anlatan konuşmaları ile katkı verecek.

Deniz sektörlerindeki uluslararası gelişmelerin değerlendirileceği zirvede, yerli Ar-Ge ve teknolojiler ile katma değerli yenilikçi ürün ve hizmet üretme odaklı yeni nesil iş birlikleri ele alınacak.

AG Marine Solutions yetkilileri programla ilgili yaptıkları açıklamada şu bilgileri verdiler; “Deniz sektörleri araştırmadan, taşımacılığa, biyoteknolojiye, yetiştiriciliğe, avcılığa, turizme, madenciliğe ve enerjiye dek uzanan geniş bir mavi ekonomi yelpazesine sahip. Bu sektörler yaklaşık yüzde 70'i denizlerle kaplı dünyamız için olduğu kadar üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin de gıda, ticaret, turizm, ham madde, enerji, ekonomi ve istihdam geleceği için önemli bir potansiyel barındırıyor. 'Mavi Büyüme' olarak adlandırılan bu potansiyelin kullanılması, Endüstri 4.0 çağında,deniz sektörlerinin dijital/teknolojik dönüşümü (azami verim, esnek üretim hatları ve inovasyonumarkete çıkarma hızı) kazanması ile mümkün.

‘Deniz 4.0’ ile deniz sektörlerinin Endüstri 4.0 çağının bilgi ve teknolojilerini kullanarak güçlenmesine, dijital/teknolojik dönüşümüne, ‘Deniz 4.0 Sinerji’ ile de dijital dönüşümün gereği olarak teknoloji şirketleri, teknolojiye bilgi sağlayan ar-ge merkezleri ve bu teknolojilerin kullanıcısı özel sektör arasında ihtiyaç duyulan iş birliğine atıfta bulunuyoruz. Dünya ve Avrupa’daki gelişmelerden öğrenerek yerli bilgi, tecrübe ve teknolojilerimizle katma değerli ürün ve hizmet üretme odaklı Deniz 4.0 sinerjileri, ulusal deniz sektörlerimizin rekabet gücünü arttırırken yerli ar-ge ve teknoloji merkezlerimize, ulusal olduğu kadar uluslararası pazar oluşturacak bir gelecek vaat ediyor.

Programımız 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı açılış programı ile başlıyor. Her deniz sektörü için özel panellerimizde küresel teknoloji, ar-ge ve özel sektör trendlerini değerlendiriyoruz. Teknoloji, akademi ve özel sektör uzmanlarımız Deniz 4.0 sinerjisine ivme kazandıracak sektörel tecrübelerini TEDx formatında anlatıyor. Panel sonlarında katılımcılarımız ilgilendikleri proje ve pazar fırsatları etrafında yeni nesil teknoloji-akademi-özel sektör sinerji grupları oluşturuyor. AG Marine Solutions bu oluşumları ilgili pazar ve proje çağrısı kritik bilgilerini sağlayarak destekliyor”.

Hediye EROĞLU - MERSİN / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.