Deniz kazaları Antalya'da mercek altına alındı

Deniz kazaları Antalya'da mercek altına alındı

Antalya, 18-19 Ocak tarihlerinde ilk kez gerçekleştirilen Deniz Kazalarını Araştırma ve İnceleme Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Özellikle deniz...

Deniz kazaları Antalya'da mercek altına alındıAntalya, 18-19 Ocak tarihlerinde ilk kez gerçekleştirilen Deniz Kazalarını Araştırma ve İnceleme Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Özellikle deniz turizmi açısından ülkemizin gözbebeği olan Antalya’nın Deniz kazaları araştırma ve inceleme çalıştayı için tercih edilmiş olması, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunun varlık amacını somut olarak ortaya koymuş oldu.

Tek amacı, kazalardan edinilen tecrübelerle kazaları önlemek veya en aza indirgemek olan kaza incelemelerinin, suçlu veya sorumlu aramak gibi bir fonksiyonunun olmadığı, can, mal ve çevre emniyetinin sağlanmasının, temel gaye olduğu vurgulandı.

Açış konuşması yapan, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Başkanı, eski Denizcilik Müsteşarı, Sayın Hasan NAİBOĞLU, kurulun amacını bir özdeyişle ortaya koydu. Sayın NAİBOĞLU konuşmasında “Bir mıh, bir nal, bir nal, bir at kurtarır” bunu isterseniz “Bir at, bir süvari, bir süvari bir ordu, bir ordu, bir millet kurtarır” şeklinde devam ettirebilirsiniz diyerek Kurulun asıl amacına vurgu yaptı. Sayın NAİBOĞLU, “bizim amacımız, söz konusu mıha kadar giderek, kalıcı üzüntüleri önlemek” dedi. Konuşmasının devamında kurul üyelerini takdim eden NAİBOĞLU, kürsüyü Antalya Vali Yardımcısı Sayın Sabahattin ÖZTÜRK’e bıraktı.

Çalıştaya, Kurul Başkanı, E.Denizcilik Müsteşarı, Sayın Hasan NAİBOĞLU, Kurul Başkan Yardımcısı Sayın Hamza TAŞKESER ve Kurul üyelerinin yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Sayın Cemalettin ŞEVLİ, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Sayın Hızır Reis DENİZ, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürü Sayın M.Mehdi GÖNÜLALÇAK ile Kurul Uzmanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversite, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve konusunda uzman kişilerden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

Çalıştayda, katılımcıların konulara oldukça duyarlı ve istekli oldukları, iki gün boyunca karşılıklı soru-cevap ve katkı şeklinde bir hayli aktif katılım sergiledikleri görüldü.

Çalıştayın Moderatörlüğünü, Kurul Üyeleri Prof.Dr. Mustafa KARAŞAHİN ile Prof. Dr. İlhan KOCAARSLAN yürüttü.

Üzerinde mutabık kalınan bir sonuç bildirgesiyle sonlandırılan çalıştayın son derece verimli olduğu gözlemlendi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum