Deniz haydutları Türk gemisini rehin aldı:15 kişi kaçırıldı

Deniz haydutları Türk gemisini rehin aldı:15 kişi kaçırıldı

Afrika ülkesi Gine açıklarında M/V Mozart adlı Türk gemisi, silahlı korsanlar tarafından rehin alındı. İlk belirlemelere göre, mürettebattan 1 kişi öldürüldü, 15 kişi kaçırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile 2 kez görüştü

İstanbul merkezli Boden Denizcilik işletmesindeki Mozart isimli konteyner gemisine Gine Körfezi'nde korsanların saldırdığı bildirildi. Gemide 1'i Azerbaycan vatandaşı, 18 Türk mürettebat olmak üzere toplam 19 personel bulunuyordu.

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında, Sao Tome'nin 100 deniz mili kuzeybatısında M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, Nijeryalı korsanlar tarafından rehin alındı.

Nijerya'nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine gitmek üzere yola çıkan geminin 19 mürettebatı bulunduğu bildirildi.

2’NCİ MÜHENDİS ÖLDÜRÜLDÜ

İlk belirlemelere göre, geminin mürettebatından 15 kişinin kaçırıldığı öğrenildi. Geminin 4’üncü kaptanı Furkan Yaren, radar hariç tüm kabloların söküldüğünü ve korsanlar tarafından kendisine verilen rotada seyrettiklerini bildirdi. Yaren, 2. mühendis Farman Ismayılov'un ise öldürüldüğünü açıkladı.

“KÖR BİR ŞEKİLDE SEYİR YAPIYORUM”

Yaren “Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Başım felaket ağrıyor” dedi. Öte yandan Nijeryalı korsanların pazarlık için haber beklediği ileri sürülüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.