Demiryoluyla ihracatın %62’sini Reyline yapıyor

Demiryoluyla ihracatın %62’sini Reyline yapıyor

Reysaş Grubu şirketlerinden Reyline Uluslararası Taşımacılık A.Ş’nin 2019 yılında Türkiye’den gerçekleşen demiryolu taşımacılığında, konteyner ihracat çıkışlarındaki pazar payının %62 olduğu açıklandı.

Yaklaşık 20 yıldır her gün Avrupa'nın birçok noktasına ihracat taşımacılığı yapan Reyline Uluslararası Taşımacılık A.Ş, 2019 yılında Türkiye’den gerçekleşen demiryolu taşımacılığında, konteyner ihracat çıkışlarında pazar payının %62’sini gerçekleştirdiği bildirildi. 2020 yılının Eylül ve Ekim aylarında ise toplam 204 milyon Euro ihracat yapıldığı açıklandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde yaşanan sınır ve gümrük geçişi sıkıntıları, demiryolu taşımacılığının karayolu taşımacılığına göre daha avantajlı, daha az maliyetli ve daha az riskli olmasıyla birlikte, demiryolu taşımacılığının öne çıkmasına ve tercih edilmesine sebep oldu.  Reysaş Grubu da, Türk ihracatını desteklemek amacıyla yurtdışı demiryolu taşımacılığındaki iş hacimlerinin her geçen gün artmaya devam ettiğini kaydetti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.