Danimarka ticari gemiler için tescil ücretini kaldırıyor

Danimarka ticari gemiler için tescil ücretini kaldırıyor

Danimarka hükümeti ticari gemiler için tescil ücretinin kaldırılmasına yönelik bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemeyle Danimarka bayrağı taşıyan gemi sayısında artış bekleniyor.

Hükümetin ekonomik büyümeyi güçlendirmek amacıyla sanayi ve ticaret alanlarında hazırladığı bir dizi düzenlemenin içerisinde yer alan teklife göre Danimarka Uluslararası Gemi Sicil Kaydı’na (DIS) kayıtlı ikinci el gemiler için özel kayıt ücreti alınmayacak. Böylece Danimarka yeni alınan ikinci el gemilerin kaydı için daha cazip bir ülke haline geliyor.

Danish Shipping CEO’su Anne H. Steffensen söz konusu düzenlemeyle ilgili, “Hem Danimarkalı hem de yabancı gemi sahipleri ile yaptığımız görüşmelerden biliyoruz ki tescil ücreti Danimarka bayrağı altına kayıt yaptırmak isteyenler için büyük bir engel. Bu ücretin kaldırılıyor olduğunu duymaktan son derece memnunuz. Tescil ücretinin olmaması Danimarka’yı tekrar cazip bir piyasa haline getirecektir."

Danimarka’ya gemi kaydı için bir kereye mahsus geminin değerinin binde biri kayıt ücreti olarak ve teminat bedelinin binde biri de mortgage kayıt bedeli olarak alınıyor. Bu ücretlendirme ikinci el gemilerde rakip ülkelere göre Danimarka’nın daha pahalı olmasına sebep oluyor.

Danimarka Sanayi Ticaret ve Finans İşleri Bakanı Brian Mikkelsen’e göre Danimarka’nın denizcilik sektörü büyürken yabancı müşterilerin çekilmesi için hükümet kanadı da üzerine düşeni bu şekilde yerine getiriyor.

Kaynak: Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.